TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Objectiu, 50 punts

L’FC Andorra afronta el darrer tram de la temporada amb la necessitat de sumar nou punts en nou partits

Adrià Vilanova celebrant el gol d'Almpanis davant l'Eivissa, juntament amb Carlos Martínez i Iván Gil.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quan l’FC Andorra va aconseguir l’ascens a la Segona Divisió per primer cop a la història ningú va gosar dir que el camí seria fàcil. De fet, la temporada de l’equip tricolor està marcada per moltes arestes i definida per diferents seqüències de bons i mals resultats, que ha obligat l’entitat a tenir a l’horitzó l’objectiu de la permanència i la tranquil·litat com el més plausible.

En la categoria de plata sempre s’ha marcat la franja dels 50 punts com la xifra necessària per posar-se sa i estalvi de qualsevol contingència i sorpresa inesperada. Hores d’ara i a falta de nou jornades per acabar la lliga, l’FC Andorra és 11è amb 41 punts i només respectant el ritme de les darreres quatre jornades –tres empats i una victòria– la salvació estaria més que assegurada per als homes d’Eder Sarabia. El central de l’FC Andorra Adrià Vilanova explica que “sempre s’ha marcat la permanència a la Segona Divisió en aquests 50 punts, però crec que, enguany, amb alguns menys es podria assolir. Nosaltres, evidentment, el que volem és aconseguir la salvació matemàtica al més aviat possible”. En aquest sentit, Vilanova reconeix que “és cert que quan la lliga va començar i vam guanyar alguns equips forts a casa semblava que potser podíem lluitar per coses més amunt, però l’objectiu del club aquest primer any a Segona Divisió era assolir la tranquil·litat i intentar acabar el millor possible a la classificació”. El migcampista Marc Aguado, per la seva banda, fa una lectura semblant i sosté que “diumenge és un dia perfecte per guanyar i agafar aire”, i destaca que “és el nostre primer any a la categoria i durant la temporada no hem parlat de cap objectiu, ni de permanència ni de play-off”. Ara bé, és evident que “volem aconseguir la permanència com abans millor”. Per tenir-la més a prop, evidentment, l’equip tricolor vol facturar una nova victòria diumenge a l’Estadi Nacional contra el Màlaga, com exposa Vilanova: “És un equip que necessita punts i haurà de venir a guanyar, perquè si no se li complicaran encara més les opcions de salvar-se. Potser aquesta necessitat ens pot servir de cara al nostre joc perquè pot no tancar-se darrere”. Precisament, el central podria tornar a ser titular després de superar totalment la lesió que el va apartar dels terrenys de joc dos mesos i mig. En els dos darrers partits –Eivissa i Eibar– ja ha disposat de minuts i Sarabia podria apostar per Adri d’inici contra el Màlaga: “Vaig estar parat molt de temps i necessitava algunes setmanes per acabar-me de posar al nivell que exigeix la competició. Tinc bones sensacions i em veig totalment preparat, amb ritme i amb moltes ganes d’ajudar l’equip.”

Dels nou partits que resten i dels nou punts necessaris per arribar als 50, l’Andorra ha de gestionar cinc partits a casa –Màlaga, Osca, Mirandés, Tenerife i Vila-real B– i quatre lluny del Principat, Alabès, Ponferradina –l’equip que marca el descens i que es troba a set punts dels tricolors–, Lugo i Leganés.

EL MÀLAGA, A L'ALÇA, PERÒ EN DESCENS

El proper visitant a l’Estadi Nacional serà el Màlaga, un històric en hores baixes, però que en les darreres jornades ha revifat notablement, fins al punt de creure en la salvació quan es trobava gairebé desnonat. El conjunt andalús es troba a vuit punts de la salvació i vindrà a Andorra a agafar-se a la permanència. El capità, Alberto Escassi, va assegurar ahir que “estem convençuts de poder guanyar l’Andorra i posar-nos a cinc punts”.

tracking