x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Reportatge

El final d'una era

Òscar Casal deixa l'equip nacional de curses de muntanya després de dotze anys i certifica el canvi de cicle després de més d’una dècada d’èxits.
Els germans Marc i Òscar Casal, a l'acte de comiat del segon, ahir.

Els germans Marc i Òscar Casal, a l'acte de comiat del segon, ahir.

Els germans Marc i Òscar Casal, a l'acte de comiat del segon, ahir.

Fernando Galindo
Actualitzada 23/03/2023 a les 11:40
L’equip nacional de curses de muntanya de la Federació Andorrana de Munta­nyisme tanca una era amb la retirada d’Òscar Casal. Juntament amb el seu germà Marc, i els germans Ferran i Xavi Teixidó, tots quatre van ser els grans referents d’aquest esport al país, en una modalitat que s’enfronta ara a un canvi de cicle. Després de 12 anys a primera línia, i amb 43 anys, el gran dels germans Casal fa un pas al costat de la competició de primer nivell perquè “a la vida arriba un moment que el cap et diu prou i et fan il·lusió altres coses”. El procés, però, no ha estat llarg, sinó que “de cop i volta, d’un dia a l’altre, el cap et diu que és el moment perquè gaudeixes més d’altres coses que abans eren secundàries i ara passen a ser prioritàries”, va reconèixer el corredor, que va agregar que “saps que ha arribat el moment i per això me’n vaig en pau, he donat el millor de mi cada temporada, crec que no puc donar més, estar-hi per estar-hi no té gaire sentit i és llei de vida que els veterans anem dient adeu”.

En tot cas, han estat dotze anys que han donat per a molt, amb un triomf a la Copa del Món amb la victòria a la Yading Sichuan (Xina), quatre classificacions dintre del Top 10 de la general de la Copa del Món, 26 curses guanyades a la Copa d’Andorra i cinc campionats en aquest torneig. Però, per sobre de tot, el moment que més enorgulleix (tot i la dificultat per escollir-ne només un) el gran dels Casal és la victòria a la Transalpine Run el 2015 fent parella amb el seu germà Marc, i emocionat, a l’acte de comiat, va explicar que “guanyar aquella cursa, en parella i amb el meu germà, ha estat el moment més emotiu i més maco, i sempre ho portaré al meu cor”. I és que el seu germà Marc, més enllà de germà, ha estat també company d’entrenaments, d’equip i de curses, i per això el gran dels Casal va admetre que “l’últim any sense el Marc se m’ha fet molt més dur”, i va agregar que “quan comences en això veus que és molt maco, però també hi ha dies en què la muntanya és molt desagraïda”.

Casal va estar acompanyat per la seva família, autoritats com la ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva, o el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, patrocinadors, o la plana major de la Federació Andorrana de Muntanyisme, amb el president, Patrick Frases, al capdavant, que va destacar Casal com “un dels referents, que ha aportat molt, bon esportista, bon company, seriós i responsable”.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts