x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
finals de la copa del món d'esquí alpí

Èxit present i mirada al futur

L’organització i les entitats internacionals valoren amb nota les segones finals que es fan al país
La pista Avet de Soldeu ha acollit les disciplines tècniques de les finals de la Copa del Món.

La pista Avet de Soldeu ha acollit les disciplines tècniques de les finals de la Copa del Món.

La pista Avet de Soldeu ha acollit les disciplines tècniques de les finals de la Copa del Món.

WCF 2023 / ORIOL MOLAS
Actualitzada 20/03/2023 a les 17:00
Les finals de la Copa del Món d’esquí alpí de Soldeu i el Tarter van posar el punt i final ahir a set dies amb els millors esquiadors del planeta amb una nota més que positiva per part de l’organització, dels responsables de la Federació Internacional d’Esquí (FIS), o d’esquiadores com ara Mikaela Shiffrin, que van tornar a lloar Andorra per la feina feta. La multicampiona nord-americana, per exemple, va assenylar que “Andorra és un país molt bonic. Vaig gaudir moltíssim fa quatre anys a les anteriors finals i aquests dies també m’ha encantat l’experiència”.

Més enllà de la principal figura de l’esquí actual, la resta d’estaments van mostrar la seva satisfacció per les finals, per exemple, el president de la Federació Andorrana d’Esquí, Pepi Pintat, que va assenyalar que “tant la FIS com totes les altres federacions estan encantades amb la feina feta”. A més, el responsable federatiu va explicar al Diari que “aquestes finals han estat un èxit rotund, la gent ha respost molt bé i hem tingut bon temps”. En la mateixa línia, la ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva, va afirmar que “ha estat un èxit rotund, podem ser assertius dient que ha estat un projecte de país realitzat a tots els nivells, per l’afluència, pel caliu que ha donat el país a la prova amb un esportista, per les condicions de la neu que, tot i no ser les millors, han estat suficient gràcies al treball de tot l’equip tècnic de l’estació i dels voluntaris”, a més d’agregar que “en termes generals seria un molt bon balanç de la setmana, i fins i tot també dit per la pròpia representació de la FIS, que ens ha traslladat la seva felicitació”. Per últim, el director de les finals de la Copa del Món, David Hidalgo, va voler lloar també totes les persones implicades i va destacar que “podem estar contents de l’èxit col·lectiu, perquè és un èxit de l’organització, però hi participen centenars de treballadors, centenars de voluntaris, empreses del país, i tot això sumat i ben encaixat fa que pugui ser un èxit, i a més amb un Top 15 del Joan, que és fantàstic.
I és que un dels punts forts d’aquestes segones finals de la Copa del Món que se celebren a Andorra van ser, evidentment, la jornada de dissabte amb la històrica participació de Joan Verdú, que es convertia a Soldeu en el primer esquiador de la FAE que disputa unes finals. Sobre aquesta participació, la ministra Riva va declarar que “el país ha donat un gran caliu al nostre esportista, i va ser una jornada espectacular a Soldeu”, mentre que el president de la FAE va assenyalar que “vam viure un dia brutal, és un èxit molt important perquè és un resultat impressionant, i més amb la pressió que tenia en Joan, i córrer aquí amb la seva gent i fer un 15è lloc és fantàstic”.


OBJECTIU MUNDIAL

Les finals de la Copa del Món són ja passat i un gran record, però ara tothom mira ja cap endavant amb la data marcada del 2029, quan Andorra torna a optar a organitzar un Mundial. Per a l’organització, les proves de la setmana passada demostren la capacitat per ser seu i, en aquest sentit, el director de les finals, David Hidalgo, va mostrar-se contundent assenyalant que “no hi ha cap dubte que som capaços de fer-ho, i ara la partida es juga en un altre terreny”, i va afegir que “a nivell organitzatiu, capacitat d’acollida, infraestructura hotelera, de comunicacions o voluntariat... s’ha demostrat, i a partir d’aquí, qui hagi de prendre les decisions, ara té arguments de pes per prendre’n l’adequada, que és portar els Mundials a Andorra”. També el president de la FAE, Pepi Pintat, va manifestar que “Andorra està més que preparada per acollir uns Mundials, tal com està demostrat, i més amb la quantitat de voluntaris, tota la gent que treballa i ajuda aquí, i que demostra que és una festa del país”, mentre que Silvia Riva va cloure que “és un projecte que ens promociona i ens dona qualitat”.
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts