L'Andorra reacciona i salva un punt contra l'Eivissa (2-2)

L’FC Andorra empata 2-2 contra l’Eivissa en un duel que perdia 0-2 als 26 minuts

Els tricolors celebren el 2-2 que va suposar l'empat contra l'Eivissa.Fernando Galindo

En el futbol, igual que en la vida, es pot veure el got mig ple o mig buit, però de vegades és complicat triar una de les dues opcions. Això mateix és el que possiblement li passi a l’FC Andorra després de l’empat 2-2 ahir contra l’UE Eivissa, que arribava a l’Estadi Nacional com a penúltim, i amb un peu i mig a la Primera RFEF. La part plena del got és que l’equip va saber sobreposar-se i reaccionar a una primera meitat grisa i a anar perdent 0-2 als 26 minuts de joc, i també el revulsiu dels homes que van entrar des de la banqueta. I si un volia mirar la part buida, va poder marxar del feu tricolor amb la sensació que s’havien escapat dos punts i no pas que se n’havia sumat un, davant d’un dels últims equips de la classificació, i que les errades puntuals i la manera d’entrar als partits va tornar a complicar les coses als locals, que als set minuts ja havien encaixat un gol, i que es van tornar a veure perjudicats pel VAR, en assenyalar un penal per mans de Jacobo que l’àrbitre no havia vist en primera instància. Però més enllà de punts, reaccions o errades, una de les millors, o la millor, notícia del partit va ser el retorn als terrenys de joc d’Adrià Vilanova, que va reaparèixer després de més de dos mesos fora per lesió.

El duel es va tornar a posar de cul ben d’hora pels locals, que van veure com Coke feia avançar l’Eivissa amb un cop de cap a la sortida d’un córner amb poc més de sis minuts de joc. L’FC Andorra va buscar l’empat, però el que va acabar arribant va ser el 0-2 amb la diana d’Ekain des del punt de penal després que el VAR estés revisant una bona estona unes mans de Jacobo, que l’àrbitre va acabar assenyalant com a pena màxima després de mirar el monitor de televisió. A partir d’aquí, el duel va ser un monòleg tricolor amb ocasions de Pampín, Jandro o Jacobo, però el duel va arribar 0-2 al descans.

Sarabia va moure la banqueta a la represa, i el gol tricolor s’ensumava, però no arribava. I no va ser per falta d’ocasions, que n’hi va haver, i moltes, amb un cop de cap de Bundu al travesser com a acció més destacada. I al final, de tant insistir-hi, el gol va arribar, primer amb una centrada de l’extrem de Sierra Leone que Bakis va enviar a gol, i uns minuts després amb el 2-2 d’Almpanis, que va caçar un xut defectuós d’Adri Vilanova que es va acabar convertint en la millor assistència perquè el grec fes esclatar l’Estadi Nacional. Els tricolors encara en van tenir, i no poques, per fer el tercer i culminar la remuntada, però la pilota ja no va tornar a entrar, i els homes d’Eder Sarabia es van haver de conformar amb empatar i quedar-se amb 40 punts. I ara, quasi res, i toca visitar el líder, l’Eibar.