finals de la copa del món d'esquí alpí

Andorra confia de ser seu habitual de la copa del món

Hidalgo veu com a èxit important estar “cada dos o tres anys a la Copa del Món”

David Hidalgo, durant la roda de premsa de balanç de la primera part de les finals de la Copa del Món.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Som candidats a acollir una Copa del Món en els propers anys i esperem que es tanqui al més aviat possible per planificar-ho per si ens toca l’any vinent o l’altre.” Això va assegurar el director de les finals de la Copa del Món del 2023, David Hidalgo, sobre la possibilitat que el país tingui la propera temporada una cursa del circuit mundial. A més, va destacar que “la intenció és sol·licitar de tant en tant estar al circuit, i ens agradaria estar a les proves tècniques, perquè tenim una infraestructura espectacular, ja que la joia de la corona és la pista de l’Avet, que ens agrada lluir al màxim”, i va afegir que “estar cada dos o tres anys al calendari seria un èxit important i així treballem per aconseguir-ho”. Per últim, i qüestionat sobre, la possibilitat d’acollir un gegant, la disciplina de Joan Verdú, Hidalgo va afirmar que “ens agradaria demanar-ho, però el nostre compromís és màxim, ens ajustarem al calendari i a les necessitats”.

Bon 'feedback' de les finals

Des de l’organització també van valorar positivament la primera part de les finals després que s’hagin clos ja les proves al Tarter. El director general de la competició, David Hidalgo, va manifestar que “hem rebut un feedback bo, sobretot dels atletes, ja que valoren positivament l’esforç per tenir aquestes condicions”, i va agregar que “també destaquen l’hospitalitat i la benvinguda que els donem”. Pel que fa a la federació internacional, va manifestar que “també tenim un bon retorn de les finals per part de la FIS, el comitè organitzador treballa braç a braç amb ells”. I és per això que el màxim responsable de les finals confia que la bona organització d’aquesta cita pugui ajudar de cara a aconseguir que Andorra sigui la seu del Campionat del Món del 2029, i va manifestar que “la bona valoració ens anima per acollir el Mundial”.

A més, Hidalgo va voler felicitar l’equip “per la bona feina”, ja que “a principi de setmana vam patir amb el temps, però vam tenir unes bones curses de velocitat, que és el resultat d’una feina dura de mesos preparant les pistes i injectant-les”. I va mostrar-se satisfet per les activitats paral·leles que s’estan celebrant, com ara les jornades d’après-ski a l’Abarset, o el sorteig públic de dorsals celebrat ahir a Canillo. Per últim, el cap de les finals va mostrar-se “molt content per com està funcionant tot el sistema de ticketing, ja que ho tenim tot venut per al cap de setmana, tant de graderia normal com d’entrada VIP”, i fent referència a la cursa de Joan Verdú d’avui, va recordar que “a Soldeu no hi haurà aparcament i vull demanar a la gent que vingui en transport públic, perquè funciona”, a més de cloure que “la pista de l’Avet està bé i hi hem treballat molt”.

tracking