Victòria per la porta gran (73-95)

El MoraBanc, amb 17 triples i una gran segona part, guanya per primer cop a Burgos

Rafa Luz va ser un dels destacats ahir.BORJA B. HOJAS / S. P. BURGOS

Ja diuen allò que les estadístiques hi són per trencar-les, i ahir el MoraBanc va fer-ho guanyant per primer cop a Burgos imposant-se 73-95 al San Pablo Burgos. Els tricolors van sortir per la porta gran de la plaça de braus del Coliseum, i van recuperar el lideratge en solitari de la lliga en un duel en què van anar de menys a més, però on una gran segona meitat, 29-57 de parcial, i el gran encert des del triple, amb 17 d’anotats pels tricolors, van donar la 21a victòria del curs.

Més enllà del 0-2 inicial de Llovet, els tricolors no van entrar gens bé al partit, erràtics en atac, superats en defensa, i entrant en bonus ben aviat perquè els locals marxessin de deu (16-6) a l’inici. El MoraBanc, amb l’entrada de Borg, va poder reaccionar i acostar-se (19-14) per tancar el primer quart, i capgirar a l’inici del segon (26-29) després d’un 0-7 de parcial. Els locals, però, van tornar a mostrar-se millors davant uns tricolors que es mantenien vius gràcies a l’encert des del triple, i que marxaven 44-38 al descans.

A la represa, el MoraBanc va seguir en l’intercanvi de cops amb un gran encert des del triple, i amb un gran Tobias Borg per capgirar el partit amb una penetració del suec (56-57). Semblava que el MoraBanc ja s’havia escalfat, i va arribar a marxar nou amunt gràcies a la producció ofensiva des de més enllà de 6,75. Els tricolors arrencaven vuit amunt a l’últim període, però una sortida fulgurant amb un 3-12 de parcial deixava ja el partit trencat amb diferències de 19 punts. El MoraBanc seguia traient la pólvora, anotant amb facilitat i amb l’espectacular encert des del triple, i va tancar el partit amb un contundent 73-95 i 22 punts de marge per sumar el primer triomf de la història a Bugos.

Borg, amb 24 punts i sis triples, i Andric i Dee, amb 17 i 16 punts, respectivament, van ser els màxims anotadors en un duel on també van destacar Rafa Luz, amb 7 punts i 9 assistències per signar 18 de valoració, i Dos Anjos, amb dobles figures, amb 11 punts i 10 rebots.