Toca trencar la maledicció

El MoraBanc Andorra visita el San Pablo Burgos en un nou duel clau en el camí de retorn cap a la Lliga ACB

Els tricolors van imposar-se al San Pablo Burgos a l'anada.DANI CATALÁN / BCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra torna a escena després de la necessària i treballada victòria de la setmana passada contra el Zunder Palència, i ho farà amb un nou repte d’altura, la visita al San Pablo Burgos, un dels candidats, almenys a l’inici de temporada, a pujar a l’ACB. El conjunt castellà va ser juntament amb els tricolors l’equip que va baixar de la categoria reina el curs passat, però el seu inici de temporada va ser més que decebedor, estant fora de les posicions capdavanteres i sense tenir opcions d’ascens directe en cap moment del curs (actualment està a sis victòries dels tricolors), arribant a canviar també l’entrenador. Ara, però, ha canviat diverses de les peces i s’ha reforçat de cara al tram final de la temporada amb els fitxatges de Khyri Thomas, Giannis Kouzeloglou o Carlos Suárez, i l’equip es troba en el millor moment de la temporada amb cinc victòries consecutives.

Aquest bon moment burgalès posarà a prova els tricolors, que buscaran mantenir el bon moment, ja que sumen set triomfs seguits, incloent-hi la vital victòria contra el Palència. Però les fredes dades diuen que el MoraBanc Andorra no ha guanyat mai a Burgos, ni en l’anterior època a la LEB Or, quan el club era River Andorra i el Burgos jugava al Pavelló Municipal d’El Plantío, i els tricolors van caure-hi dues vegades, ni un cop els castellans van aconseguir l’ascens a l’ACB per primera vegada i van començar a jugar a la reconvertida plaça de braus del Coliseum, on el MoraBanc va perdre-hi en cinc visites. El repte serà encara més gran amb l’absència de Micah Speight, que es perdrà avui el primer dels quatre duels previstos després de la lesió que va patir dissabte passat contra el Palència, just quan estava sent un dels homes més en forma de l’equip, i en un dels moments més importants de la temporada. Precisament sobre la baixa del base nord-americà, el tècnic tricolor, Natxo Lezkano, va destacar que “la baixa de Speight és molt important per a nosaltres, però hem de pensar en els que hi haurà i no en el Micah”, i va agregar que “comptem amb Schreiner i Tobias per ajudar el Rafa si cal”.

Sobre el rival d’aquest vespre, l’entrenador basc va destacar que “el San Pablo Burgos ara juga més agressiu i amb més velocitat i també té tiradors d’elit en totes les posicions”, i va agregar que “ens enfrontarem al millor Burgos de tota la temporada, sens dubte”.

Per últim, el tècnic va manifestar que “tenim moltes ganes de jugar aquest partit perquè ens enfrontem a un gran equip i en un gran ambient de bàsquet, és un d’aquells partits que sempre vols jugar”. El MoraBanc, a més, no estarà sol al Coliseum de Burgos, ja que la Penya Tricolor va organitzar un desplaçament per donar suport a l’equip en un dels pavellons més calents de la categoria per intentar tornar al país amb el 21è triomf a la lliga.

tracking