x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Bàsquet

Ritme d'ascens directe

En nou de les darreres deu temporades, arribar a la jornada 22 amb un mínim de 19 victòries ha estat sinònim d’ACB
Felipe dos Anjos i Rafa Luz celebrant el darrer triomf, contra el Zunder Palència al Poliesportiu.

Felipe dos Anjos i Rafa Luz celebrant el darrer triomf, contra el Zunder Palència al Poliesportiu.

Felipe dos Anjos i Rafa Luz celebrant el darrer triomf, contra el Zunder Palència al Poliesportiu.

DANI CATALÁN / BC MORABANC ANDORRA
Actualitzada 08/03/2023 a les 11:13
No semblaria una sorpresa gaire gran ni el descobriment de la temporada si es pensa que amb l’actual trajecte a la LEB Or (20 victòries i només dues derrotes), i sempre que es mantingui la progressió, el MoraBanc Andorra ja acarona el retorn a la lliga ACB. En nou de les darreres deu temporades l’equip que ha liderat la classificació a la jornada 22 amb, almenys, 19 victòries ha assolit l’ascens directe a l’ACB.

Ara bé, a partir d’aquí entrarien mil raons per no fer volar coloms i mantenir els peus a terra. La primera i no menys important, que encara queden 12 partits, i la segona i que hauria de ser el gran avís per a navegants. Només un equip amb 20 victòries a la jornada 22 en tota la història de la LEB no va assolir l’objectiu i va ser, efectivament, el River Andorra de la temporada 2012-2013. Dues derrotes en els darrers quatre partits de la lliga regular –es van disputar 26 jornades– van descavalcar de l’ascens directe els tricolors i el Burgos va pujar afavorit pel bàsquet average. El play-off, a més, va ser d’amarg record per als de Joan Peñarroya amb la desfeta final davant el Lucentum Alacant. L’excepció que confirmar la regla la va protagonitzar, per tant, l’equip andorrà, que amb els actuals 20 té el rècord històric de victòries a aquestes alçades de curs a la LEB Or. Un ascens que el River va segellar la temporada següent, la 2013-2014. Més endavant ho van aconseguir, tenint 19 triomfs a la jornada 22, el Quesos Cerrato València –hi va renunciar per motius econòmics– a la 2015-2016, el Breogán Lugo a la 2017-2018 i el Reial Betis de la temporada 2018-2019, amb només quatre derrotes en 34 partits. A més, es troben casos curiosos, com el del Guipúscoa, que tenia sis derrotes a la jornada 22 i va pujar directe, o el de les temporades marcades per la pandèmia. El curs 2020-2021 es va tallar en sec per la covid i el CBC Valladolid era el líder a la jornada 22, la darrera que es va disputar. Els castellans hi van renunciar pel cànon d’inscripció i el Guipúscoa va aprofitar la plaça. La temporada següent, la 2021-2022, es va fer un format de competició diferent i no es va arribar a la jornada 22. Es va fer una primera lliga regular de dos grups en què cada equip jugava 18 partits. Breogán i TAU Castelló els van liderar i es va disputar una segona fase –Or classificació– de 10 equips i el Breogán, acabant líder, va assolir el salt a la Lliga Endesa. La temporada passada el gran moment de l’Estudiantes a la jornada 22, líder amb (18-4), no li va servir per aconseguir l’ascens, ja que va ser el Covirán Granada qui va pujar directe a l’ACB amb 26-8 per les 25 victòries i 9 derrotes de l’equip madrileny al final.

L’entrenador del MoraBanc, Natxo Lezkano, sempre ha defensat, i després de superar al Palència hi va insistir, que un dels secrets per mantenir un full de serveis gairebé immaculat és “respectar sempre tots els rivals i tenir absoluta humilitat”. El tècnic va valorar que “queden 30.000 partits i estic segur que en perdrem i en guanyarem més. A més, hi ha més equips implicats perquè no descarto cap dels vuit primers”. Ara bé, el que no pot amagar és que arribar a la jornada 22 amb només dues derrotes “és collonut”.
 
LESIÓ
Micah Speight, dubte per anar a Burgos

El MoraBanc Andorra ja té des de fa uns dies el cap i la ment a Burgos. L’equip tricolor afronta un altre compromís exigent i delicat a la calent pista del San Pablo dissabte a les 20.00 hores i Natxo Lezkano està pendent de si ho podrà fer o no amb Micah Speight. El base nord-americà no va participar als dos darrers quarts del partit contra el Zunder Palència per una lesió al quàdriceps de la cama dreta. Durant la jornada d’ahir se li van practicar proves per conèixer l’abast de la lesió.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts