TRIATLÓ d'hivern

Domini italià a l'obertura de l'Europeu

Franco Pesavento i Sandra Mairhofer s’imposen a Naturland, on Carlos Mejía acaba quart júnior

Podi masculí elit a Naturland.CARLES ITURBE / IRONMAN

La tercera edició de l’Andorra Multisport Festival va donar ahir a Naturland el tret de sortida amb la primera de les cinc proves programades, l’Europeu de Triatló d’hivern, que va coronar els italians Franco Pesavento i Sandra Mairhofer com a nous campions continentals. La cursa tenia com a epicentre la Cota 2.000 de Naturland, i els competidors havien de completar un recorregut amb 6,6 quilòmetres corrent, 12 de bicicleta i 12,2 d’esquí de fons, tres disciplines que tant Pesavento com Mairhofer van dominar en tot moment.

A la prova masculina elit, l’italià va superar de més d’un minut el seu immediat competidor, i va ser acompanyat al podi pel txec Marek Rauchfuss i pel també italià Alessandro Saravalle. De fet, els transalpins van ser els clars dominadors de la prova posant cinc representants entre els sis primers. Pel que fa a la prova femenina, el domini de Mairhofer també va ser considerable, i és que va avantatjar de més de sis minuts i mig la segona classificada, l’austríaca Carina Wasle. L’última plaça del podi va ser per a l’eslovaca Zuzana Michalickova, que va entrar a gairebé vuit minuts de la primera posició.

Pel que fa a la resta de categories, Andorra va quedar ben a prop de sumar un podi a la cursa júnior masculina, ja que l’únic representant del país, Carlos Mejía, va acabar quart. En aquesta prova, el triomf també va ser italià, amb la victòria de Riccardo Giuliano, davant dels espanyols Javier Álvarez i Ausias Rosaleny. La vencedora femenina va ser l’espanyola Sofía Lozano, que va liderar un podi íntegre del país veí del sud, amb Jara Andrés i Sara Lozano, mentre que en les proves sub-23, les victòries van ser per a l’eslovaca Zuzana Michalickova, davant de la seva compatriota Margareta Bicanova, i per a l’italià Mattia Tanara, que es va imposar al també transalpí Guglielmo Giuliano, i a Álvaro López. L’altre representant que havia de tenir Andorra, Eduard Barceló, no va poder disputar la cursa sub-23 masculina per un problema administratiu, i competirà finalment avui. Durant la jornada d’ahir a Naturland van fer-se també les curses amb atletes paralímpics, amb les victòries del romanès Robert Tamirjan en la categoria PTS4, i la de l’espanyol Rafel Solís en PTS5.

Avui es posarà el punt final a l’Europeu de Triatló d’Hivern amb la segona jornada de competició amb les curses Open de grups d’edats, que seran puntuables per al campionat francès i per al campionat francoespanyol.