Irineu Esteve acaba 15è als deu quilòmetres lliures a Les Rousses

El fondista de la FAE torna al circuit mundial amb força i bones sensacions a França, i es queda a vuit segons del Top-10

Irineu Esteve, durant la cursa.Thibaut / Nordic Focus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Irineu Esteve va tornar a la Copa del Món després del Tour de Ski amb una gran 15a posició a la cursa de deu quilòmetres lliures amb sortida individual a Les Rousses França. El fondista de la FAE va arrencar de menys a més, com és habitual, ja que va passar amb el 47è millor temps pel primer punt cronometrat, però va anar pujant fins a marcar el 15è registre a la línia d’arribada. Esteve va completar el traçat amb un crono de 22’07”3, a 40”8 del triomf, que va ser pel noruec Harald Oestberg Amundsen, i a menys de vuit segons del Top-10. Amb aquest resultat, a més, va sumar 52 punts per a la general de la Copa del Món.

Després de la cursa, l’esquiador va manifestar que “podem estar molt contents del resultat, ja que des del principi ens hem posicionat bastant bé, hem sortit bastant fort, que això normalment és el que ens costa una mica”, i va agregar que “als parcials, estàvem amb temps bastants bons, i al final una 15a posició que ens fa seguir amb ganes i preparar diumenge la 20 km clàssic amb bones condicions”. De la seva banda, el tècnic Joan Erola va destacar que “l’Irineu ha fet una cursa molt bona, sabíem que estava bé perquè físicament s’ha recuperat molt bé del Tour, però fins i tot ha fet una carrera millor del que podríem preveure”.

De la seva banda, Carola Vila va tornar a la Copa del Món més d’un any després amb la 36a posició, el que suposa la seva tercera millor marca al circuit mundial. L’esquiadora va marcar un registre de 26’42”7, a 2’33”9 del triomf, que va ser per a Ebba Andersson, i a 40 segons del Top-30. Sobre la seva cursa, el tècnic Joan Erola va assenyalar que “ha fet una bona cursa, falta corregir alguna cosa i que agafi una mica més de ritme de cursa, sobretot per al Mundial, però crec que anem en bona línia, sobretot pel Mundial”.

Esteve disputarà demà a França la cursa de 20 quilòmetres clàssics amb sortida massiva, mentre que Vila no ho farà per preparar la Copa del Món del proper cap de setmana a Itàlia.

tracking