L'FC Andorra cau a casa amb l'Albacete

Un descontrolat FC Andorra, amb 10 durant gairebé tota la represa, cau contra l’Albacete i encaixa el segon revés consecutiu

Gol de l'equip visitant FCA AlbaceteFernando Galindo

L’FC Andorra no va claudicar, ni de bon tros, per Quintero González, però les estranyes decisions de l’àrbitre andalús van condicionar el partit i van treure de polleguera l’equip tricolor. Eder Sarabia va acabar expulsat per doble groga i el seu grup va afrontar gairebé tota la segona part amb 10 futbolistes per expulsió de Pastor quan, abans de revisar el VAR, l’acció va ser penalitzada només amb amonestació. Una versió gris de l’Andorra va cedir davant l’Albacete i el gol terminal de Manu Fuster al minut 75 (0-1).

Abans de tota la moguda, l’FC Andorra tampoc es va mostrar del tot expansiu. Sarabia va tornar a demostrar que és ben cert que vol mantenir la plantilla en tensió i va reclutar, per primer cop a la lliga, Marc Vidal per defensar la porteria tricolor. Va tornar a donar rodet de sortida a Moha Moukhliss –aparició notable la seva a Burgos–. L’Andorra es va configurar superat un peritatge de 10 minuts, un primer tram on els ocells van disparar a les escopetes, amb l’Albacete deixant els tricolors sense pilota, dominant el discurs i ofegant la creació. L’atreviment manxec va ser efímer i la versió més recognoscible del grup de Sarabia va emergir de les botes de Bover, el periscopi d’Aguado i la recuperació de la possessió. Tot i que les ofensives no eren excessivament fluïdes –mèrit d’un gran Albacete i del seu incansable treball defensiu– l’Andorra va enfocar Bernabé amb un xut massa centrat de Bover i una rematada acrobàtica d’Almpanis que Bakis no va encertar a convertir en bingo. Amb el fil de Bover, l’Andorra va fer l’ullet al gol en alguna ocasió més abans de l’arribada de l’entretemps. El va acaronar Pampín, en una doble opció, una de cap –que va treure un defensa manxec sota pals– i una rematada posterior fora del perímetre de Bernabé. El pas per vestidors va torçar el gest de l’Andorra, que es va quedar amb inferioritat per una molt discutible vermella directa a Pastor –després de la consulta al VAR– en el seu intent de frenar la cursa de Dubasin, que enfilava la porta tricolor i que va amenaçar de descosir l’equip tricolor. Marc Vidal va treure dues mans esplèndides que van facilitar la tasca del conjunt de Sarabia per poder recuperar el fil i el control i contrarestar l’atreviment de l’Albacete quan es va veure amb un futbolista més. El tècnic tricolor va sacsejar el vesper i va allistar Molina, Hevel i un Alende necessari per tapar forats. Els manxecs van fer entrar la por al cos amb una doble ocasió –Dubasin i Olaet­xea– però la pitjor de les previsions va portar la signatura de Manu Fuster amb el 0 a 1. Bakis va maleir l’empat amb un cop de cap al minut 94 que va poder endolcir un tram final a la desesperada i sense cap rèdit.

Un moment del partit jugat ahir.

L'àrbitre del partit, Quintero González, va treure de polleguera l'FC Andorra, ahir contra l'Albacete.