poliesportiu

Tornen la Copa del Món d'esquí i la Vuelta

Les finals del circuit mundial a Grandvalira i l’etapa de la ronda espanyola marquen les cites al país

Finals de la Copa del Món

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 2023 tornarà a estar ple de grans cites esportives a Andorra, en què destaquen sobretot el retorn de les finals de la Copa del Món d’esquí alpí de Soldeu i el Tarter a Grandvalira i la celebració d’una etapa de la Vuelta a Espanya. En el cas del circ mundial de l’esquí alpí serà la segona ocasió en què arribi al país després de fer-ho el 2019 amb una excel·lent organització, tal com van manifestar els responsables de la Federació Internacional d’Esquí (FIS), i aquestes noves finals han de servir per impulsar la candidatura d’Andorra 2029 per acollir el Campionat del Món. De cara a aquesta edició, a més, hi haurà un punt extra respecte al 2019 amb la més que possible presència de Joan Verdú com un dels participants a la cursa de gegant. L’altra gran cita del 2023 serà l’arribada d’una etapa de la Vuelta a Espanya dilluns 28 d’agost i una sortida a l’endemà. En un primer moment la idea era que el recorregut acabés a Andorra la Vella després de pujar algun dels ports del Principat, però no es descarta que acabi sent el primer final en alt de la competició tot i tenir lloc tot just el tercer dia de cursa.

L’activitat esportiva de grans cites al país arrencarà ben d’hora i tindrà la neu com a protagonista el primer tram d’any. Entre el 19 i el 22 de gener hi haurà la Copa del Món d’esquí de muntanya Comapedrosa Andorra, i entre el 4 i el 9 de febrer el protagonisme a la neu se l’endurà el Freeride World Tour. A més, l’últim cap de setmana de gener (28 i 29) arrencarà la tercera edició de l’Andorra Multisport Festival amb la disputa del triatló d’hivern, que en aquest cas no serà Campionat del Món, sinó Campionat d’Europa. Entre el juny i el juliol es disputaran la resta de proves amb la Trail 100 Andorra, l’Ironman 70.3 Andorra, l’Haute Route Pyrénées i l’Andorra MTB Classic-Pyrenees. El 2023 no faltaran clàssics com La Purito, l’Spartan Race (enguany Campionat d’Europa) o la Copa del Món de BTT (amb canvi de data), i s’estrenarà la Clàssica Andorra Pirineus, una cursa d’un dia de categoria UCI 1.1 que es farà el 23 de setembre.

ESDEVENIMENTS DEL 2023

13 al 19 de març

Finals del a Copa del Món

Soldeu i el Tarter seran per segona vegada seu d’unes finals de la Copa del Món amb el desig de la classificació de Joan Verdú, i la vista sobre la candidatura per al Mundial del 2029.

28 d’agost

Vuelta a Espanya

La ronda espanyola tornarà a Andorra –no ho fa des del 2019– el 28 d’agost amb una arribada d’etapa. Tot i que estava previst que fos a la capital, no es descarta que acabi sent en alt.

19-22 de gener

Copa del Món de Skimo a Arinsal

La Comapedrosa Andorra serà per segon any Copa del Món i tindrà dues curses, la individual i la vertical.

Gener / Juny i Juliol

Tercer Andorra Multisport Festival L’Andorra Multisport Festival arrencarà al gener amb el triatló d’hivern, i entre juny i juliol es faran les altres proves.

4-9 de febrer

El millor esquí i surf forapista

Arcalís tornarà a ser l’epicentre per als millors riders amb una nova cita del Freeride World Tour en esquí i surf de neu.

16-17 de juny

L’Spartan serà europeu

L’Spartan Race tindrà com a novetat per al 2023 que serà la seu del Campionat d’Europa. S’hi esperen 8.000 participants.

16-17 de juny/7 d'octubre

Doble cita del mundial de trial

Sant Julià de Lòria, al juny, i Andorra la Vella, a l’octubre, seran la seu del Mundial de trial a l’aire lliure i indoor.

6 d’agost

La Purito vol recuperar xifres

La marxa organitzada per Purito Rodríguez arribarà a la setena edició amb l’objectiu de recuperar les xifres prepandèmiques.

25-27 d’agost

Cita amb la Copa del Mon de BTT

Canvi de dates per a la Copa del Món de BTT, que tindrà tres curses en tres dies amb la vista sobre el Mundial del 2024.

23 de setembre

Neix la clàssica Andorra Pirineus

Andorra acollirà una nova cursa ciclista, encara sense gaires detalls. Serà una clàssica UCI d’un dia de categoria 1.1.

tracking