infraestructures

8 milions per a l'alt rendiment

S’hi construirà una piscina d’entrenament de quatre carrils, una pista poliesportiva amb graderies i una sala de gimnàstica

El centre comptarà amb una piscina d'entrenament de quatre carrils.

El centre comptarà amb una piscina d'entrenament de quatre carrils.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte d’ampliació del Centre de Tecnificació d’Ordino tindrà un cost de prop de vuit milions d’euros, sumant els serveis que s’han inclòs durant els últims anys, com ara la renovació de la maquinària del gimnàs, i serveis com la preparació física o nutrició, i les noves infraestructures que s’inclouran a la fase quatre del projecte, en què destaca una piscina d’entrenament de quatre carrils, a més d’una sala d’esports de combat, un nou gimnàs, una sala de gimnàstica rítmica, una pista poliesportiva amb graderies i una pista de petanca coberta. En total, està previst que aquests nous equipaments puguin donar servei a 18 federacions esportives del país, es preveu que puguin licitar-se durant el primer semestre del 2023 i que estiguin operatives el 2025.

Aquestes novetats s’inclouen dintre del projecte Horitzó 23, i aquesta quarta fase suposarà “la culminació d’una primera fase amb serveis i implementació de tot allò que podia ubicar-se a l’actual infraestructura, i un pas endavant que s’ha fet consensuat amb les federacions”, segons va manifestar la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva. I és que des del 2019 ha crescut un 420% el nombre d’entitats i clubs que s’ubiquen al Centre de Tecnificació, i un 73% el nombre d’esportistes que utilitzen la instal·lació governamental. Riva va manifestar després de la presentació que “ens mancava l’espai més ampli i poliesportiu que permet encabir seleccions”, i va afegir que “l’espai de la gimnàstica rítmica és desitjat per les necessitats tècniques”, i va cloure que “el concepte de piscina d’entrenament té la llargada necessària i donarà suport també a la natació artística, i servei a altres federacions perquè entrenin amb aigua”. Durant el discurs, el cap de Govern, Xavier Espot, va manifestar que “som uns privilegiats, tenim unes grans infraestructures esportives i les tindrem encara millors”, i va agregar que “treballarem per fer créixer l’esport del nostre país”. De la seva banda, el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, va destacar que “a més dels esportistes del país, volem que el CTO sigui una referència per a la gent de fora”.

La presentació del projecte va ser la primera activitat del cicle L’esport ens connecta, que va comptar després amb una conferència de l’exgimnasta olímpica espanyola Almudena Cid, sobre l’esport d’alt rendiment.

PREMIATS ONZE ESPORTISTES DEL PROGRAMA ARA PELS RESULTATS

A més de la presentació del projecte d’ampliació del CTO, l’Auditori Nacional d’Andorra, a Ordino, va acollir el reconeixement a onze esportistes del país del programa ARA (Alt Rendiment d’Andorra) pels resultats aconseguits. Els premiats van ser Pol Moya, Nahuel Carabaña, Carola Vila, Ariadna Fenés, Maeva Estévez, Arnau Soldevila, Cande Moreno, Roger Puig, Irineu Esteve, Joan Verdú i Mònica Doria. La palista va rebre el premi econòmic més gran, de 16.000 euros, pel tercer lloc aconseguit a la prova de la Copa del Món de canoa i caiac celebrada a la Seu d’Urgell, per davant de Joan Verdú, amb 10.000 euros pel novè lloc al gegant dels Jocs de Pequín.

Pista poliesportiva que inclourà l'ampliació del Centre de Tecnificació.

Pista poliesportiva que inclourà l'ampliació del Centre de Tecnificació.

Un instant dels premis.

tracking