x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
REPORTATGE

Formant e-campions

Els integrants de l'ACA e-Sports Academy.

Els integrants de l'ACA e-Sports Academy.

Els integrants de l'ACA e-Sports Academy.

ACA
Actualitzada 07/10/2022 a les 12:07
Sis joves del país formen part de la primera fornada de l’ACA e-Sports Academy, un dels eixos del projecte ACA e-Sports, impulsat per l’Automòbil Club d’Andorra per promoure els esports electrònics al país. A més de l’equip competitiu, i del Sim Center d’Ordino (espai amb simuladors en què els pilots entrenen), l’acadèmia és “la base de la piràmide” del projecte, segons va explicar el secretari general de l’Automòbil Club d’Andorra, Toti Sasplugas, i és que l’objectiu no és cap altre que formar “esportistes virtuals amateurs per convertir-los en esportistes professionals d’esports electrònics”.

L’acadèmia té un concepte totalment de tecnificació, i no dels e-sports com a divertiment o d’entreteniment, sinó com un entrenament d’un pilot professional. Per acompanyar-los en aquest camí, els joves tenen un equip al voltant dividit en l’àrea de salut i la de rendiment. La primera està comandada pel psicòleg esportiu Sergi Marsal i la segona pel coach Álvaro Otero. En l’aspecte de la salut, on l’ACA li dona una gran importància, es fa treball psicològic, i també preparació física i optomètrica, a més d’un seguiment dels hàbits de vida, mentre que en la segona, l’objectiu és la formació i el rendiment dels pilots. Tal com va explicar Sasplugas, “la salut és molt important i volem pilots sans, però també ràpids”.

A llarg termini l’objectiu és ben fàcil, entrar a l’ACA e-Sports Team i competir en curses virtuals com ja ha començat a fer Frank Porté, un dels primers integrants de l’acadèmia, que ja ha fet el salt a la competició amb la resta de companys que disputen la Lliga espanyola d’escuderies.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts