oliesportiu

Antidopatge tindrà un pressupost rècord

Augmenta un 21,56%, fins als 170.853 euros, per la previsió d’incorporar un nou treballador

La presidenta de l'AGAD, Natàlia Font.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Andorrana Antidopatge (AGAD) tindrà un pressupost de despeses rècord de cara al proper exercici amb un total de 170.853,86 euros, que suposa un 21,56% més que en l’actual curs, quan el pressupost de despesa va ser de 140.556,83 euros. El motiu principal d’aquest increment és per la voluntat de l’organisme que dirigeix Natàlia Font d’incorporar un tècnic a la plantilla (actualment hi ha només dos treballadors, la directora, i una tècnica). Segons la memòria dels comptes de l’agència, es demana la contractació d’un tècnic per “poder seguir duent a terme les tasques que es fan a l’AGAD”. A més d’aquesta incorporació, l’augment del pressupost de despeses de l’ens també es deu a les exigències de l’Agència Mundial Antidopatge, que “cada dia són més elevades”.

Actualment l’Agència Andorrana Antidopatge disposa de nou agents de control, dels quals sis estan en actiu. A més, al llarg d’aquest any, set nous agents estan realitzant la formació per poder exercir també, i la previsió és que el tècnic que s’incorpori a l’Agència Andorrana s’acabi formant per poder realitzar controls antidopatge.

Per últim, aquesta agència andorrana preveu augmentar els ingressos amb la realització de controls antidopatge per altres organismes.

ANDORRA TURISME DESTIAN 1,6 MILIONS MÉS A PATROCINI

Andorra Turisme destinarà 1,6 milions d’euros més en patrocinis segons el projecte de Llei del pressupost al qual ha tingut accés el Diari. Segons els comptes de la societat, la xifra total que es dedicarà en el proper exercici als patrocinis serà de 3.826.000 euros, mentre que enguany havia estat de 2.223.000 euros, que suposa un increment del 72,11%. Aquesta pujada es deu al patrocini a l’FC Andorra xifrat pel cap de Govern en un milió d’euros, o a la celebració el 2023 de les finals de la Copa del Món. També se seguirà donant suport a esdeveniments com la Spartan Race, la Copa del Món de BTT o al MoraBanc Andorra.

tracking