tennis

Vicky Jiménez juga a casa

La jove tennista, 147 del món, és el principal reclam del Crèdit Andorrà Open, que arriba a Andorra el 28 de novembre

Jiménez, ahir durant la presentació del torneig que es disputarà al Poliesportiu.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vicky Jiménez serà el principal reclam del WTA 125, el Crèdit Andorrà Open de tennis, que se celebrarà al Poliesportiu la setmana del 28 de novembre al 4 de desembre, tal com va avançar fa uns dies el Diari. La tennista andorrana es va voler ficar ahir durant la presentació del torneig la pressió de guanyar la cita i va explicar que “no mentiré. Tot i el nivell de jugadores que es podrà presentar la meva idea és guanyar el torneig. Vull gaudir de cada moment i estic molt impacient perquè arribi el dia”. Jiménez, que és actualment la 147 del rànquing WTA, sap que s’haurà d’enfrontar a jugadores del Top 100 i alguna del Top 50 que ja han confirmat la seva presència, tot i que l’organització no va voler revelar cap nom.

“Sempre estem viatjant, durant tot l’any, i em fa moltíssima il·lusió poder jugar per fi a casa, davant de la meva gent, i tinc moltes ganes que arribi el dia”, va afegir Vicky. La jove tennista va reconèixer que aquest Crèdit Andorrà Open li arribarà en un bon moment de forma, després “d’una setmana impressionant a Seül” i, a més, “mai s’ha fet un WTA a Andorra i serà un esdeveniment per gaudir”, va apuntar. Ara, Vicky ha d’afrontar un ITF a les Franqueses, abans un torneig a Portugal tot i que no és segur, i després iniciarà la gira sud-americana, a Santiago de Xile, Buenos Aires i Montevideo.

Andorra la Vella esdevindrà l’epicentre del tennis femení amb el Crèdit Andorrà Open, una cita que l’empresa organitzadora –Tennium– no ha amagat que es té l’ambició que creixi fins convertir-se en un 250 o, fins i tot, un 500. El CEO, Enric Molina, va comentar que la idea de poder portar un torneig a Andorra “es va idear quan va guanyar l’Open d’Austràlia júnior, ja fa tres anys”. Molina va destacar que “crèiem que seria una fita assumible i tenim la màxima ambició perquè el torneig creixi de forma sostenible”. El CEO del campionat va afegir que “tenim un pressupost d’uns 500.000 euros i uns premis en metàl·lic de 125.000 dòlars”. Molina, a més, va reconèixer que “ens prenem el torneig com una plataforma per a la Vicky”, i que l’organització voldrà encabir sempre el Crèdit Andorrà Open “en indoor i cap a final d’any”. El dirigent també va informar que es farà un torneig classificatori sub 14 o sub 16 i que les finals es disputarien coincidint amb la setmana del WTA 125 al Poliesportiu. D’altra banda, la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, també present ahir a l’exposició, va aprofitar per tornar a reivindicar la necessitat de comptar amb un espai multifuncional i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va destacar la importància de poder gaudir de Vicky Jiménez a casa i que el Crèdit Andorrà Open “és un projecte molt important per a Andorra i té tots els ingredients perquè esdevingui un èxit”. Aquest WTA 125, el primer que es farà a Andorra, és el 24è que s’organitza en el circuit i es pretén consolidar com una data clau al calendari. L’entrenador, director del torneig i pare de la Vicky, Joan Jiménez, tampoc no va poder amagar que “és una fita molt important per al tennis andorrà i la Vicky podrà jugar aquí, a casa. Estem molt contents”.

Tennium, una garantia

Tennium, qui capitaneja aquest nou projecte, és una plataforma global de tennis amb base central a Barcelona i presència a l’Argentina, Bèlgica i els Estats Units. L’empresa, liderada pel belga Kristoff Puelinckx i l’extennista francès Sebastien Grosjean, ja té experiència organitzant tornejos d’aquesta categoria amb molt d’èxit a Uruguai, Argentina i Espanya.

Organitzadors també de torneigs ATP com el Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó o els ATP 250 de Bèlgica i d’Argentina. Finalment, des de la seu de la WTA, Melissa Pine, vicepresidenta de WTA 125 Operacions, va expressar que per a l’associació “sempre és especial portar nous esdeveniments professionals de tennis”.

Enric Molina, Gerard Blasi, Conxita Marsol, Sílvia Riva, Vicky Jiménez, Núria Roca, de Crèdit Andorrà, i Joan Jiménez.

tracking