L'FC Andorra segueix exercint de matagegants (3-1)

Els tricolors han remuntat 3-1 al Llevant amb dos gols de Valera i un Bakis

Un instant del partit.Fernando Galindo

L’FC Andorra ha derrotat 3-1 al Llevant en un partit en què havia començat perdent amb un gol de Brugué a la primera meitat. A la represa, dos gols de Valera i un de Bakis, han donat els tres punts als tricolors.

El duel ha arrencat malament pels tricolors, i és que els visitants s’han avançat quan tot just corria el minut 7 al marcador. Els valencians han tingut una primera arribada sense perill, però a la segona no han fallat, i Brugué no ha desaprofitat l’assistència per entrar a dins de l’àrea i superar a Lizoain. L’FC Andorra ha quedat groggy durant uns minuts, però poc a poc s’ha anat apropant i ha tingut l’empat amb un tir de Marc Fernández amb una gran intervenció. El Llevant ha fet una passa endarrere per contemporitzar, però també es deixava caure per dalt, com amb un tir de Brugué que ha marxat massa alt. El duel s’ha acabat d’animar al tram final, amb la més clara per l’FC Andorra amb un u contra u desaprofitat per Hector Hevel, i amb una altra ocasió pel Llevant amb un cop d’esperó d’Iborra. Tot i això, el marcador no s’ha tornat a moure, i el duel ha arribat amb el 0-1 al descans.

A la represa,els tricolors han seguit collant amb dues clares ocasions de Bakis, una primera amb el cap que ha sortit per sobre del travesser, i una altra des de la frontal que han fregat el pal de Cárdenás. El partit ha semblat entrar en un impàs, però tot ha canviat amb l’entrada de Valera. El murcià ha revolucionat el partit, i tot just un parell de minuts després d’entrar ha fer l’empat després d’aprofitar una centrada d’Alti des de la línia de fons, i tot just quatre minuts després, Bakis no ha desaprofitat la tercera i ha fet el 2-1 que feia embogir l’Estadi Nacional. Bover ha servit una falta des de l’esquerra, i el turco-alemany ha arribat al segon pal per posar la punteta i certificar la remuntada momentània.

Els visitants semblaven gairebé morts, i l’FC Andorra ha començat a agradar-se en busca del tercer, però el gol de Soldado, anul·lat per fora de joc, ha posat l’ai al cor a l’Estadi Nacional. El Llevant ha anat a per l’empat a la desesperada, i els tricolors han hagut de treure per moments aigua de la barca, i de quina manera, veient com ho han provat els visitants, però Valera ha fet el 3-1 al minut 92 per deixar els tres punts al país.

L’FC Andorra suma el tercer triomf en tres duels a l’Estadi Nacional, i la propera jornada visitarà el Màlaga el diumenge a les 21.00 hores.