El MoraBanc perd a Lleida i es queda sense Lliga Catalana (101-97)

Els tricolors han forçat la pròrroga, però han acabat caient

Un moment del partitFCBU

ElMoraBancAndorra ha perdut 101-97 contra l'ICGForça Lleida i s'ha quedat sense la Lliga CatalanaLEBOr. Els homes de NatxoLezkanohan forçat la pròrroga (84-86), però l'espectacular actuació deJuaniMarcospels locals amb 33 punts, ha impossibilitat que els tricolors s'emportessin el títol.

El duel ha arrencat amb igualtat i amb DosAnjoscom a protagonista fent mal sota la cistella, amb l'ajudad'Speightdes de fora. Amb aquest binomi, i la sortida també de Dee,MarinoAndric, elMoraBancha arribat a agafar una màxima renda de setpuns(14-21) que haobligat elLleida a demanar un temps mort que no els ha permès reaccionar en un primer quart que ha acabat 19-26. Els homes de NatxoLezkano, amb bons percentatges des de fora, han intentat trencar el partit al segon període, però ha estat quan més s'ha apropat el Lleida, que ha pogut tancar la primera meitat tres punts per darrere al marcador (39-42), un resultat que donava el títol als tricolors.

A la represa, un 7-4 local de sortida (46-48) ha obligat a NatxoLezkanoa aturar el partit. El Lleida ha arribat a igualar el partit (54-54), però l'encertd'Speightha mantingut els tricolors vius en els moments més complicats del duel, tot i que la irrupció deJuaniMarcosal tram final ha permès al Lleida situar-se per davant (61-59) per primer cop des del 7-6, tot i que els tricolors han acabat el quart per davant 61-63 amb una esmaixada final de DosAnjosque deixava tot per decidir a l'últim període.

Carrera, un dels millors jugadors de laLEBOR el curs passat juntament amb Marc Gasol, ha erigit en protagonisme a l'inici dels deu últims minuts amb quatre punts seguits que tornaven a posar els lleidatans per davant, unes accions contrarestades pelMoraBancamb dos triples de Dee iCzerapowiczper tornar a agafar un cert aire (65-69). El duel ha entrat llavors amb un intercanvi de cops des de més enllà dels 6,75 metres on ha pogut sortir-ne victoriós qualsevol dels dos equips.

El duel estava empatat 77-77quan faltentres minuts, però no així l'eliminatòria, ja que elMoraBanchavia de remuntar els dos punts de la derrota del duel al Poliesportiu.Peròun parell de bones defenses en els moments claus, combinades amb l'encert de Maric des del tir lliure i el triple amb set punts seguits, ha situat quatre amunt els tricolors (77-84) a minut i mig pel final. Carrera iMarcos, però, no volien donar el títol per perdut i han tornat a empatar l'eliminatòria (82-84) a 46"pel final, i amb bola tricolor.

La pilota cremava, els tricolors no han pogut trobar un bon tir final, i Carrera ha fet el 84-84 a cinc segons pel final. ElMoraBanchavia d'anotar, com a mínim, per forçar la pròrroga, i dos tirs lliures d'Andrica2"8deixaven l'eliminatòria igualada i portaven el duel al temps extra.

A la pròrroga ha seguit l'intercanvi de cops entre tots dos equips, ambJuaniMarcosseguint amb la seva exhibició, però amb elMoraBancenganxant-se (al temps extra no feia falta guanyar per tres punts), tot i que la victòria final ha acabat sent lleidatana.