x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Futbol

Al dictat de Berto

Un gol del davanter de l’Utebo al minut 87 permet a la selecció tancar una Nations League més que notable
Els jugadors de la selecció andorrana celebren el gol de l'empat i feliciten el seu autor, Berto Rosas.

Els jugadors de la selecció andorrana celebren el gol de l'empat i feliciten el seu autor, Berto Rosas.

Els jugadors de la selecció andorrana celebren el gol de l'empat i feliciten el seu autor, Berto Rosas.

Actualitzada 26/09/2022 a les 11:11
La seva aparent timidesa en les distàncies curtes la transforma en desimboltura, insolència i agressivitat ben entesa i olfacte golejador. Berto Rosas defineix perfectament la irrupció d’una nova fornada de futbolistes a la selecció que ja fa un cert temps que treuen el cap a l’absoluta i després d’haver trencat la porta a puntades i il·lusió. El davanter de l’Utebo va saber fabricar-se un gol al minut 87 que significava un crit alliberat, una sensació de justícia poètica que, fins i tot, a Andorra ja li deixa un gust agredolç. Berto sembla tocat per una vareta. La seva exposició a la gespa natural de l’Estadi Nacional va permetre mutar la selecció i enfocar amb nitidesa el perímetre d’Steinbors. A la quarta que va tenir va cantar bingo Rosas, amb un gol de murri, de gosadia i d’olorar sang. Futbol de carrer que, en partits atropellats i aspres, el jove davanter sap resoldre i ho va fer prement els cargols al porter de Letònia per forçar l’errada i fer el brindis terapèutic per al grup de Koldo (1-1). Segona diana consecutiva de Berto i la certesa que som davant un futbolista especial. “Ell ha marcat, però això és feina de tot l’equip”, va exposar el seleccionador tricolor, mantenint els peus a terra d’un davanter “que està a l’alça”.

Abans de l’entremaliadura de Berto i de la certificació amb vuit punts de la competició més prolífica de la història per a Andorra, al partit no estaven passant gaires coses per celebrar. Poques trames més enllà de les faltes, les rascades, de l’intent de desgastar el rival i de les transicions ordenades de la selecció. Alavedra va aportar l’única notícia de la selecció trepitjant els dominis de Letònia durant el primer acte, amb un cop de cap desviat i els bàltics, tot i que tampoc no van apilar les ocasions, sí que van fer treballar més Iker, que va saber resoldre les escomeses sense maldecaps. A Janis Ikaunieks li va refredar un cop de cap als 33’ i Ciganiks no va arribar ni a trobar el porter tricolor amb un altre intent de cap. Amb els jugadors arribats als vestidors, l’empat sense gols semblava un botí gar-repa i una necessitat d’esprémer la llimona si es volia posar fi a la falta de pebre. Acabada de desprecintar la represa, Cucu va enviar fora una bona passada de Cervós -novament molt actiu el futbolista del FK Rudar Prijedor bosnià- i va esdevenir el preludi del gol de Letònia. La selecció ha crescut i s’atreveix a provar coses, i una d’aquestes -sortida en curt de la pilota des de la porteria- va originar el 0-1. Dins l’àrea pròpia, Marc Vales perd la pilota per la pressió de Krollis, que cita Gutkovskis amb el gol (50’). Koldo va decidir sacsejar el tema i donar rodet a Àlex Martínez i a Berto Rosas, en una aposta clara de girar el partit com un mitjó. D’intencions i opcions en va tenir la selecció, que va virar la inclinació definitivament amb Berto esmolant les eines. En va tenir quatre. Una que queda a mig camí, un xut massa creuat en l’àrea letona, un altre espetec, molt dur, però massa centrat i que van escopir els punys d’Steinbors, i el gol terminal i salvador. Stuglis fa una cessió còmoda cap al seu porter, Berto va sortir com un ventilador i després de treure la cadena al meta letó, va certificar un gol amb un significat generacional.

EL VESTIDOR

"ESTIC ORGULLÓS DE COM COMPETEIX AQUEST EQUIP"
Koldo Álvarez. El seleccionador tricolor es va mostrar serè però feliç per tancar una gran Nations League i haver salvat un punt contra Letònia.“Ha estat part del procés. Així que hem trobat situacions per pressionar i generar, hem crescut”. Koldo va afegir que, malgrat quedar satisfet, “volem guanyar, i el gol de Berto ha fet justícia”. Un gol que, per al seleccionador, “és feina de tot l’equip complet”.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts