L'Inter aconsegueix en temps afegit la tercera Supercopa (2-1)

Un gol en pròpia porta de Riverola en temps afegit evita els penals i dona el títol als de Velasco

L'Inter Escaldes es va proclamar campió de la Supercopa per tercer any consecutiu.XAVI MIRÓ / FAF

Un gol en pròpia porta de Martí Riverola, en una acció terminal i inopinada al minut 94 va permetre l’Inter Escaldes aixecar la tercera Supercopa consecutiva. Mentre molts rumiaven la forma en què llançarien els penals i els entrenadors escollien els executors, va aparèixer Txus Rubio per transformar la darrera jugada del partit en la més decisiva. El lateral internacional arrencava en una diagonal i el seu toc de pilota va topar amb la cama de Riverola -ahir debutava amb l’Atlètic Escaldes-, que va descol·locar Víctor López i el va sorprendre amb l’estocada definitiva (2-1).

Fins aquest punt, poques ocasions, poc ritme i molts nervis. El partit va somriure ben d’hora a l’Inter Escaldes i al minut 6, en una acció a camp obert, Domi Berlanga va treure una centrada per la banda esquerra que Íñigo Sánchez es va saber acomodar per batre per baix el porter de l’Atlètic, Víctor López (1-0). A partir del gol, l’Atlètic va fer un pas endavant però sense trobar cap rèdit. De fet, fins a arribar al descans, es van succeir les alternatives pel que fa a les intencions, però cap de les accions no es va acabar de traduir en opcions clares. La primera part va ser de molt estudi, moltes interrupcions i poc ritme, trets característics i habituals d’un partit situat en plena pretemporada, a una setmana de l’inici de la Lliga Multisegur Assegurances, i amb els equips encara en construcció. Després d’un primer acte ensopit i amb molta tensió, la situació es va reanimar a la represa, amb l’expulsió de Javi Morales de l’Atlètic per vermella directa. El central va haver de tirar a terra Artigas, que enfilava sol cap a Víctor López amb la mirada capficada a assegurar el segon gol. La falta a la riba posterior va acabar sense conseqüències, així com un servei de Marcè per l’esquerra -una altra falta- que no va trobar rematador. Poc després va arribar l’empat, de Cisteró, des del punt de penal i el retorn dels dos equips a la casella de sortida (1-1). La darrera mitja hora no va aportar gaire substància més fins a la resolució al darrer sospir.