x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Futbol

Una derrota per aprendre

L’FC Andorra paeix la desfeta davant l’Sporting, assumeix les errades i ja pensa en el partit de dilluns vinent a Las Palmas
Alende, Bover i Martí Vilà lamenten un dels gols de l'Sporting dissabte.

Alende, Bover i Martí Vilà lamenten un dels gols de l'Sporting dissabte.

Alende, Bover i Martí Vilà lamenten un dels gols de l'Sporting dissabte.

FC ANDORRA
Actualitzada 22/08/2022 a les 11:24
Una competició tan exigent i llarga com la Segona Divisió A, 42 jornades, és una aventura amb innombrables vaivens i on s’hauran de gestionar moments d’eufòria i d’altres on l’FC Andorra es veurà obligat a empassar-se bilis i llepar-se les ferides. En només dos partits, l’equip tricolor ja ha tastat les dues vessants. La més recent, la desfeta de diumenge a El Molinón. Una derrota que al vestidor i al cos tècnic els deixa “una lliçó per aprendre” i una setmana de treball per endavant per assumir les errades comeses davant l’Sporting i per fer net de cara a dilluns a Las Palmas.

El tècnic, Eder Sarabia, va deixar molt clar que a Gijón “el partit es va trencar arran del 2-0” i que fins llavors l’equip “va estar molt bé”. En aquest sentit, l’entrenador tricolor va insistir, intentant analitzar la derrota, que “teníem relativament controlada la situació, fins i tot amb dues accions de Jacobo, però és cert que el 2-0, que ve d’una falta una mica estúpida, ens treu del partit”. Fins al punt que aquesta desconnexió, va rematar Sarabia, “ens va fer abaixar una mica els braços i mentalment ens va fer mal”. L’aspecte mental va ser una de les claus per entendre el que va passar davant l’Sporting. Amb el gol d’Izquierdoz, ja a la segona part (el 2-0), l’Andorra es va fondre i va quedar tocat de mort amb l’errada de Lizoain, que va suposar el tercer gol i la sentència d’Aitor amb una jugada gairebé calcada que naixia d’un servei llarg del porter Mariño i que va agafar la defensa tricolor desajustada. “Sincerament, en línies generals, no he vist tanta diferència per acabar 4-1 i, segurament, a Oviedo sí que vam saber gestionar millor els detalls, entre ells la pilota parada. És en aquests aspectes on ens hem d’aplicar a partir d’ara i ser responsable si volem seguir gaudint d’aquest any meravellós”, va afegir l’entrenador tricolor. Com acostuma a passar, una derrota així pot posar sobre la taula certs dubtes al voltant de l’estil, i més a Segona A, i obrir el debat de la necessitat d’introduir certs matisos a la proposta. “Nosaltres juguem a això i insisteixo que no hem concedit gaire fins al 2-0”, va subratllar Sarabia. “Quan et roben si t’equivoques on comprometre la pilota o en certes situacions, l’Sporting et fa mal perquè surt molt bé i perquè, entre altres coses, té un davanter [Uros Djurdjevic] que podria jugar en molts equips de Primera Divisió”. La idea de joc és innegociable, independentment de la categoria on competeixi l’Andorra i, a través de reforçar una filosofia intocable, l’equip tricolor factura la derrota, aposta per apujar el cap i serrar les dents. “Hem d’aprendre d’això i només queda seguir millorant. Aquest equip és especial i, ara més que mai, el millor està per arribar”, va publicar el capità Rubén Bover a les xarxes socials. Sarabia ho va confirmar i va apuntar que “això ens anirà molt bé per aprendre. Hem de mirar endavant i analitzar les errades perquè, a la Segona Divisió A, es paguen molt més cares”. El tècnic va demanar no esquinçar-se les vestidures, perquè hem de “reforçar les coses que, durant molts minuts, vam fer bé. Hem de tenir calma, mantenir l’estabilitat i rigor per corregir. Quan guanyes no ets el millor ni quan perds baixaràs de categoria”. El migcampista Hector Hevel, que va ser titular a Gijón, també va demanar tranquil·litat i va comentar que “només s’han perdut tres punts i la lliga és molt llarga”.

Lectura de la derrota a banda, la direcció esportiva encapçalada per Jaume Nogués es troba acabant de perfilar els darrers fitxatges i s’esperen un mínim de quatre incorporacions per acabar de tancar la plantilla. Abans de l’1 de setembre arribaran dos extrems i dos davanters i també es vol tancar un altre central esquerre. A més, es busca una sortida per a Riera i Riverola.

CLAUS

1 Poca verticalitat

L’Andorra va ser poc contundent a les àrees. En atac no va trobar gaire fil i quan ho va fer, van faltar ànima i profunditat. Possessions estèrils.


2 Errades

Les individuals van marcar la tendència a Gijón. Lizoain, el porter, no va estar gens encertat en dos dels gols i en defensa se’n van pagar d’altres.

3 Enfonsats al 2-0
El gol d’Izquierdoz, de cap, no es va defensar bé i va suposar que l’Andor-ra es desendollés i abaixés la guàrdia. L’Sporting va olorar sang i ho va aprofitar.


4 Fitxatges
Encara queden 10 dies de mercat i sembla necessari que l’FC Andorra tanqui uns quatre reforços per completar la plantilla. La majoria, a la part ofensiva.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts