curses de muntanya

Tortadès i Villarino s'imposen a la marató de la Canillo Trail Races

Els dos atletes van dominar la prova reina, de 43 quilòmetres i 2.800 metres de desnivell positiu

Erola Tortadès, Angie Gibson i Giulia Torresi, al podi femení, ahir.FEDERACIÓ ANDORRANA DE MUNTANYISME

Erola Tortadés i Alejandro Villarino van ser els dominadors de la prova reina, la marató de 43 quilòmetres i 2.800 metres de desnivell positiu, de la Canillo Trail Races, que va viure ahir la primera jornada.

La prova, puntuable per a la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra 2022, va comptar amb una cinquantena de corredors, que van prendre la sortida davant del comú de Canillo i van completar un traçat molt variat passant per la Vall de Montaup, la Vall del Riu, Siscaró i Cabana Sorda. En la categoria masculina, Alejandro Villarino es va imposar amb molta claredat (4h49’58”), amb quasi 30 minuts de diferència respecte al segon classificat, Carlos Mantero, que va ser segon amb un crono de 5h20’19”. Jaume Marsinyach va tancar el podi masculí amb un temps de 5h30’03”. En categoria femenina, la guanyadora va ser Erola Tortadès, que va completar la marató en 7h00’12”. Angie Gibson va ser segona, amb un temps de 7h20’07”, mentre que Giulia Tor-resi va completar el podi en tercera posició i un temps de 7h35’56”. Pel que fa a la mitja marató, quasi 70 atletes van completar el circuit, amb un recorregut similar al de la marató en els primers quilòmetres i baixant des de Siscaró fins al centre del poble de Canillo, completant la cursa de 24 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu. En categoria masculina, el guanyador va ser Miquel Àngel Capó amb un temps de 2h41’28”; el segon classificat, Álvaro Pérez, va fer un crono de 2h42’48”, i Carlos Galobardes va completar el podi amb 2h44’33”. En categoria femenina, la corredora basca Irati Azkargorta es va imposar amb un crono de 3h05’34”. La segona classificada va ser Sara Roca, amb un temps de 3h13’56”, i Jackie Holt va ser tercera, amb 3h33’55”. Avui, a la segona jornada, es disputen els trails de 23 i 15 quilòmetres.