x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
REPORTATGe

Una estada d'altura

La selecció femenina francesa de rugbi, Top 3 Mundial, ha escollit Andorra per preparar la Copa del Món de Nova Zelanda, que es disputarà a l’octubre.
Jugadores de la selecció francesa en un entrenament a l'Estadi Comunal.

Jugadores de la selecció francesa en un entrenament a l'Estadi Comunal.

Jugadores de la selecció francesa en un entrenament a l'Estadi Comunal.

Fernando Galindo
Un instant de l'entrenament a l'Estadi Comunal d'Andorra la Vella.

Un instant de l'entrenament a l'Estadi Comunal d'Andorra la Vella.

Un instant de l'entrenament a l'Estadi Comunal d'Andorra la Vella.

Fernando Galindo
Actualitzada 19/08/2022 a les 12:20
La selecció francesa femenina de rugbi ja fa dies que treballa al país amb un objectiu clar: el Mundial de Nova Zelanda que es farà a l’octubre. Les bleues van pujar al podi el 2017 a Irlanda amb un bronze i buscaran, com a mínim, repetir aquest èxit als antípodes, tal com va admetre Clara Joyeux ahir en roda de premsa a l’Estadi Comunal i, per què no, “lluitar pel títol”. En una relació que va arrencar al març amb la Federació Andorrana de Rugbi i la seva homòloga francesa, els responsables gals van triar el Principat per realitzar una de les estades preparatòries per a la gran cita de l’any. Tot i els petits entrebancs sorgits durant el procés, com no disposar de l’Estadi Nacional i tenir un únic camp per als entrenaments, més de 60 persones entre les 38 jugadores, membres de l’staff i dirigents s’exerciten al camp del comú de la capital, i també aprofiten altres instal·lacions com el centre esportiu dels Serradells per fer físic o la piscina del col·legi Janer. Sense deixar de banda actes institucionals, com la rebuda al comú d’Andorra la Vella d’ahir amb el cònsol menor, David Astrié, o la visita guiada a Casa de la Vall amb la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva.

Aquesta és la primera vegada que una selecció d’aquesta envergadura ve al país, però des de la federació gal·la van mostrar la seva satisfacció, i la vicepresidenta de rugbi femení de l’ens, Brigitte Jugla, va explicar que “estem molt satisfetes de les condicions que hem trobat aquí”, i va destacar que “les instal·lacions estan molt bé, han respectat tot el que havíem demanat i el VPC, la federació i tothom està al nostre servei per ajudar-nos”. De fet, la Federació Andorrana de Rugbi ha estat l’encarregada d’organitzar aquesta estada i el president, Jean-Marc Flaux, va assenyalar a l’Estadi Comunal que “estem molts satisfets, i ells també estan molt contents, que és l’important, i a més de les instal·lacions, elles han destacat el treball en altitud i el clima, que serà semblant a aquell que trobaran a Nova Zelanda”. I aquesta estada, tenint en compte la importància de l’equip gal, no deixarà de ser un reclam per al futur, i és que Flaux va admetre que “estem parlant amb Xile o Geòrgia perquè vinguin a preparar el Mundial masculí de l’any que ve, que es fa a França”.

El que no està previst, de moment, és que vingui el XV del gall masculí. Almenys de moment, ja que la selecció francesa ja té tancada la preparació per a la propera Copa del Món, però no es tanca la porta que pugui venir en el futur. De fet, dos integrants de l’staff del combinat gal masculí estan treballant amb les seves homòlogues femenines, i qui sap si també prenent notes per a una possible expedició en el futur. En tot cas, Flaux ho té clar, “l’objectiu és que puguin venir més seleccions, siguin grans o siguin més petites, i ja siguin masculines o femenines”, i va cloure que “tenim un país que és espectacular i ells estan al·lucinant. Aquí, a Andorra, tenim capacitat i ho hem d’aprofitar”.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts