El VPC estrena un curs ple de canvis

L’equip tricolor arrenca la pretemporada després d’un estiu convuls amb el trasllat a Encamp i el pas a les lligues catalanes

El VPC va encetar la pretemporada de cara al debut del cap de setmana de l'1 i 2 d'octubre.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’equip masculí del VPC Andorra va realitzar ahir el primer entrenament d’una temporada que ve marcada per un estiu mogut i pels canvis, tant de seu de l’equip –que s’ha traslladat a Prada de Moles per disputar els duels a Encamp– com de lliga –i és que els tricolors disputaran les competicions catalanes i deixaran enrere França per primer cop en 35 anys–, i també per l’entrada del nou cos tècnic, que dirigeix Dani Raya. Després d’un parell de dies amb un primer contacte amb els jugadors, l’equip va realitzar ahir el primer entrenament de la temporada en una plantilla marcada per la continuïtat, en què les principals novetats seran el retorn d’algun dels jugadors que estaven militant en equips de fora del país els últims anys. Sobre les baixes, tampoc n’hi ha hagut cap més enllà de les que van produir-se al tram final del curs passat, com la de Seba Barrera o Sithembiso Befile.

Després de compaginar els últims anys la feina com a tècnic de l’equip femení amb la de jugador del conjunt masculí, Dani Raya afronta aquest curs el repte de fer-se càrrec del primer equip del VPC, i va explicar al Diari que “en tinc moltes ganes ja, ha estat un estiu molt intens amb molts canvis tant de lliga com de camp”, i va afegir que “en el primer contacte amb els jugadors vam veure que estan tots molt il·lusionats”. El debut oficial arribarà el cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre contra el Poblenou, però els tricolors preveuen jugar abans un parell d’amistosos. De fet, el VPC en tenia un parell de tancats contra rivals francesos, però van caure, i de moment hi ha un matx assegurat el 17 de setembre contra la Santboiana sub 23 a domicili, i se n’està buscant un altre per a dues setmanes abans, el 3 de setembre, ja que l’equip tricolor té previst fer una petita estada de pretemporada el 10 i 11 del mes vinent.

Sobre els objectius per a aquest retorn a les competicions catalanes, Raya va admetre que “som ambiciosos i volem estar a la part alta”, tot i reconèixer també que “estem una mica a l’expectativa, ja que no coneixem gaire els altres equips de la categoria i hem de tenir en compte el canvi de reglament respecte a la lliga francesa”, i és que les competicions catalanes juguen sota les normes de World Rugby amb variacions pel que fa als placatges i les melés. En tot cas, el que Raya té clar és que “mantindrem la idea que tenim amb un joc dinàmic i atractiu, i també amb joc de peu”, a més de cloure que “és un projecte llarg i treballarem en aquest aspecte”.

Un segon equip independent

Amb el canvi de lliga hi haurà també canvi pel que fa al segon equip, que deixarà d’anar lligat al primer. A la competició francesa el segon conjunt tenia els mateixos rivals que el primer i jugava abans que ell, mentre que ara la intenció del club és la d’inscriure el segon equip en una altra divisió (segons va explicar Raya encara s’ha de decidir a quina), i la segona esquadra tindrà més llibertat, ja que competirà a la seva pròpia lliga amb una competitivitat diferent.

L'EQUIP FEMENÍ ARRENCARÀ LA PRETEMPORADA DURANT LA SETMANA VINENT

L’equip masculí ja ha arrencat la pretemporada i properament ho farà el conjunt femení, que també dirigeix Dani Raya. Després de proclamar-se l’any passat campiones de Primera Catalana i aconseguir l’ascens a la Divisió d’Honor Catalana, l’objectiu per a aquest curs serà mantenir-se a la màxima categoria del rugbi català. La primera fase de la Divisió d’Honor Catalana arrencarà l’1 i 2 d’octubre, igual que la masculina, tot i que en aquest cas hi haurà una jornada menys, sis en lloc de set, i acabarà la primera lligueta el 13 de novembre. Dues setmanes després, el 27 de novembre, arrencarà la segona fase de la competició, que s’allargarà fins al 12 de març, quan acabi després de deu jornades. Els grups de la Divisió d’Honor Catalana femenina encara no s’han establert i es preveu que properament es coneguin juntament amb el calendari.

tracking