TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

L'FC Andorra signa amb CVC

El conjunt tricolor s’afegeix a l’acord LaLiga Impulso i s’assegura un mínim de quatre milions per accelerar la professionalització del club

El president de l'FC Andorra, Ferran Vilaseca, a la seu de LaLiga.LALIGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’FC Andorra entrarà a formar part de LaLiga Impulso, l’acord subscrit entre la patronal del futbol espanyol i el fons luxemburguès CVC, i s’assegura un mínim de quatre milions d’euros d’ingressos. L’entesa entre les dues parts proporciona liquiditat als clubs de la Primera i Segona Divisió espanyola per accelerar la professionalització i el desenvolupament. El fons va pagar un total de 1.994 milions d’euros a LaLiga a canvi del 8,2% dels beneficis que generi durant els propers 50 anys la comercialització de la competició (drets audiovisuals o digitals, o la resta de negocis). Segons va informar ahir l’entitat tricolor, el club va afegir-se al pacte “després d’un extens i profund estudi de les condicions de l’acord”.

L’acord va signar-se a principi d’any, però tots els equips que pugin els següents deu anys tenen dret a afegir-s’hi, com el cas de l’FC Andorra. Els clubs que havien militat anteriorment a LaLiga es garantien una xifra més alta (si hagués pujat el Deportivo de la Corunya tenia dret a rebre uns 30 milions d’euros), i qualsevol equip que ascendís a la Segona Divisió rebria com a mínim quatre milions d’euros, tot i que aquesta quantitat pot variar en funció dels equips que pugin els propers anys i es podria arribar als deu milions d’euros. Sigui quina sigui la quantitat final que acabi ingressant l’entitat tricolor, els fons que entrega LaLiga Impulso tenen caràcter finalista i s’han de destinar en un 70% a la millora d’infraestructures i desenvolupament dels clubs en l’àmbit del desenvolupament internacional, de marca i producte, d’innovació i tecnologia i digitalització i xarxes socials, en un 15% a la inscripció de jugadors, mentre que el 15% restant s’ha de destinar a reduir el deute. El calendari per rebre els diners està establert en un 34% aquest mes d’agost, un 16% el juny de l’any vinent, i el 50% restant s’entregarà en dos pagaments iguals els mesos de juny del 2024 i 2025.

A més de l’FC Andorra, els altres tres clubs que van pujar el curs passat a Segona Divisió (Racing de Santander, Albacete i Vila-real B) també van adherir-se a la LaLiga Impulso, i ja són 40 clubs i dos filials els que formen part d’aquest projecte. Segons va manifestar el president tricolor, Ferran Vilaseca, “aquest acord ens ajudarà, segur, a la nostra ambició de crear l’ecosistema necessari per estabilitzar el club esportivament i estructural, en especial amb la creació de noves infraestructures”, i va afegir que “l’FC Andorra afronta amb il·lusió l’entrada al futbol professional i LaLiga Impulso suposarà una ajuda essencial per desenvolupar el club i adaptar-se al següent nivell”.

tracking