La Purito torna amb força

La marxa organitzada per l’exciclista resident Joaquim Rodríguez aplega 1.800 persones a la seva sisena edició

'Purito' Rodríguez, al centre, i Markel Irizar, a la dreta, amb autoritats, ahir als Cortals d'Encamp.COMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Purito Andorra, marxa cicloturista impulsada per l’excorredor resident Joaquim Purito Rodríguez, va tornar ahir després de dos anys d’absència obligada per la Covid-19, i va fer-ho amb força, amb 1.800 persones que van exhaurir totes les inscripcions disponibles per aquesta reentré. Poc després de les 8.00 del matí, els gairebé 2.000 corredors van arrencar l’aventura des de la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria, amb Purito Rodríguez i el corredor homenatjat en aquesta sisena edició de la prova, el basc Markel Irizar al capdavant.

Tot i la pluja intermitent, els corredors dels tres recorreguts (de 115 quilòmetres i 4.800 metres de desnivell, 80 quilòmetres i 3.500 metres de desnivell i 30 quilòmetres i 1.700 metres de desnivell) superant ports com la Rabassa, la Gallina, la Comella, Beixalís o el Coll d’Ordino, just abans d’afrontar la pujada final als Cortals d’Encamp, on els corredors rebien el bé més preuat, el trofeu de finisher que acreditava que havien completat La Purito Andorra. Una de les novetats d’enguany va ser el canvi d’ordre dels ports, i també que la marxa no va ser cronometrada en cap moment, com sí que ho havia estat en edicions anteriors.

Després de la prova, l’organitzador de la marxa, Joaquim Purito Rodríguez, va mostrar la seva satisfacció i va assenyalar que “teníem moltes ganes de tornar a fer La Purito perquè han estat dos anys molt difícils”, i va afegir que “estem molt contents de tornar-hi, i sobretot satisfets de tenir tot aquest públic i participants”. Pensant també en el futur, l’exciclista va assegurar que “espero que tot segueixi així, i que la gent no falli i pugui tornar un cop més a Andorra”. També van mostrar-se satisfets dos dels comuns col·laboradors amb La Purito. El cònsol Major lauredià, Josep Majoral, va destacar que “ha estat una gran il·lusió i vull agrair a tothom que ho ha fet possible”, a més, va agregar que “amb 1.800 persones ens hem convertit en la capital de l’esport aquest cap de setmana”. Per la seva banda, el cònsol Menor d’Encamp, Jean Michel Rascagneres va afirmar que “és un orgull poder col·laborar amb la cursa i crec que ens hem de felicitar tots”.

tracking