escacs

Derrota d'Andorra a la cinquena ronda a les Olimpíades d'escacs

L'equip masculí ha perdut per 2,5 a 1,5 enfront Perú i el femení ha estat superat per Albània 3 a 1

La selecció andorrana abans de la cinquena rondaFederació d'Escacs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana d'Escacs no ha tingut tanta sort a la cinquena ronda, l'equip masculí ha perdut per 2,5 a 1,5 enfront Perú i el femení ha estat superat per Albània 3 a 1, segons informa la federació en un comunicat. En aquest sentit, l'agrupació apunta que l'equipha lluitat de valent contra un equip molt fort i ha estat a punt de guanyar el matx. En el primer tauler Lance Henderson aconseguia avantatge, però en el decurs de l’encontre s’ha igualat el joc i s’han signat les taules contra el GM Emilio Cordova. Lance Henderson porta 3,5 punts en 5 partides disputades a títol personal.

En el segon i tercer tauler també s’han donat taules després de partides molt igualades. En Jordi Fluvià porta 2 punts de 4 partides jugades i l’Óscar de la Riva 3 punts de 4 partides.En el quart tauler s’ha decidit finalment l’encontre, l’adversari del Josep Maria Ribera, el GM Deivy Vera ha portat la iniciativa i ha anat augmentant la pressió fins guanyar el punt i donar la victòria al seu equip. En Josep Maria Ribera porta 1 punt en 4 partides i Serni Ribera, que avui era reserva, porta de moment 2 punts de 3 partides.

Així, l’equip porta 6 punts de les 5 rondes disputades fins ara amb 3 victòries i dues derrotes enfront Armènia i Perú (cada victòria són 2 punts, l’empat del matx 1 punt i la derrota 0 punts). Demà en la sisena ronda d’onze per disputar l’equip andorrà jugarà enfront Tadjikistan. La classificació provisional l’encapçala l’equip de Índia 2 amb 10 punts empatats al segon lloc a punts trobem Armènia, tots dos invictes encara.

Pel que fa a l'equip femení, la federació assenyala que l'equip albanés té molta experiència i també superava el rànquing tauler per tauler, només l'Andrea tenia més ELO que la seva adversària. Precisament ha estat en aquest tauler ha estat on s'ha produït la victòria andorrana.A la segona taula l’Ariadna a jugat la defensa Siciliana i després de moltes maniobres ha anat quedant pitjor fins perdre material i poques jugades més tard la partida. Al tercer tauler, la Silvia no ha pogut guanyar la seva adversària. Al quart, la Jana ha jugat béla defensa francesa, fins que l’experiència de la jugadora Albanesa s’ha imposat. Desprès de la cinquena ronda continuem amb 4 punts de 10 possibles.

tracking