Un excel·lent últim quart (27-17) va encendre les esperances andorranes
Andrea Cobo va tornar a ser una de les jugadores més destacades de la selecció.

DANI CATAlÁN / FIBA
Actualitzada 01/08/2022 a les 12:15
La selecció femenina sub-18 va estar a punt de donar la sorpresa i capgirar un marcador que semblava insalvable. Un darrer quart amb un parcial de 27-17 favorable a les andorranes va fer somiar amb la medalla de bronze el grup de Cristina Andrés i Laura Laurent que, malgrat tot, han fet un molt bon torneig. El partit va començar amb Albània mostrant-se superior a la pintura i amb més encert des de fora davant una Andorra que tenia problemes per cordar la defensa i anul·lar les seves jugadores cabdals: Bokrina, Mucenji i Musaja. Entre les tres van anotar 56 dels 79 punts de les albaneses i van ser el tret diferencial del rival.

Al segon quart, Andorra va sortir amb un millor to i va marxar al descans amb un 29-43 molt llastat per la primera mànega. A més, després del descans, les tricolors van mostrar-se més còmodes amb una gran Andrea Cobo, un cop més far de l’equip amb 24 punts, vuit rebots i dues assistències. El 46-62 amb què es va arribar al quart definitiu deixava les coses molt coll amunt per a les andorranes que, alliberades, van jugar el seu millor bàsquet i van estar a punt d’assolir la remuntada, però la fita es va quedar pel camí. El quart lloc d’un Europeu C, on l’equip ha anat de menys a més, és molt millor colofó del que pot semblar. Geòrgia es va proclamar campiona d’Europa en superar a la final la selecció de Malta.

Per part seva, la selecció masculina va cloure amb bon sabor de boca l’Europeu C sub-18 que s’ha disputat a Serravalle (San Marino). L’equip de Chus Aranda va guanyar Malta per 73-60 en el partit pel cinquè i sisè llocs i va maquillar el desencís per haver quedat fora per un sospir de la lluita per les medalles. Un gran inici d’Andorra (23-11) li va permetre gestionar el partit fins al final tot i un fluix segon quart on Malta es va apropar fins al 38-32 amb què es va arribar al descans. Els dos següents quarts, molt regulars, i amb uns excel·lents Carlos Aranda (19 punts), Ignasi Armengol (12) i Yanis Huisman (11), van permetre Andorra poder assegurar la cinquena plaça d’un Europeu que deixa un pòsit agradable.