curses de muntanya

Domini d'Humbert i Webster

Damien Humbert i Lindsay Webster s’imposen a la prova reina de 24 km de l’Skyrace Comapedrosa

La sortida de la cursa a Arinsal, aquest matí.FAM

Damien Humbert i Lindsay Webster van ser els grans dominadors de la prova reina de l’Skyrace Comapedrosa, de 24 quilòmetres i 2.375 metres de desnivell, puntuable per a les Skyrunner World Series. En categoria masculina, Humbert va invertir un temps de 3h04’46” i el van acompanyar al podi Martí Lazaro i Nicolás Molina, amb uns temps de 3h07’30” i 3h11’47”, respectivament. Arnau Soldevila va completar el traçat en 3h20’10” i va obtenir una excel·lent 10a posició, en una cursa molt sòlida del corredor andorrà. Òscar Casal, per part seva, va ser el segon corredor de l’equip nacional a arribar a la meta i ho va fer en la 13a posició i un crono de 3h26’17”. A més, Casal també va ser el primer veterà masculí a completar la prova.

En categoria femenina, la victòria va ser per a Lindsay Webster, que va completar els 24 quilòmetres amb un temps de 3h42’25”, mentre que Onditz Iturbe i Iris Pessey van completar el podi en la segona i tercera posició, respectivament, amb uns temps finals de 3h51’04” i 3h52’58”. La participant andorrana, Ariadna Fenés, va arribar a la meta d’Arinsal invertint 3h35’54” i va obtenir una fantàstica sisena plaça.

La Ultra Comapedrosa, de 50 quilòmetres de distància i 4.500 metres de desnivell positiu, va tenir Samuel Dávila i Montse Martínez com a guanyadors absoluts. La prova que més va matinar la va dominar amb autoritat Dávila des dels primers compassos d’una cursa que va completar en 7h13’16”. Julen Calvó va travessar la línia de meta en segona posició i un crono de 7h21’59” i, finalment, Alejandro Villarino va acabar tercer registrant un crono de 7h25’18”. En la categoria femenina, Montse Martínez va ser la vencedora amb un temps de 9h16’10”, Laura Galletaud va acabar segona classificada amb 10h33’18” i Maria Santamaria va completar el podi en 11h27’38”. Finalment, a la Skyrace Arinsal, de 19 quilòmetres i 1.456 metres de desnivell positiu, les victòries van ser per a Ibai Larrea en categoria masculina (1h57’19”) i per a Laia Montoya amb un crono de 2h24’52”, en la femenina. L’andorrà Carlos Fernández va completar la Skyrace Arinsal en 27a plaça i un temps de 3h43’01”.

El seleccionador nacional de la FAM, Fabrizio Gravina, es va mostrar “content pels resultats” i per com “han competit els quatre andorrans, amb molta capacitat per portar les curses”. El tècnic va destacar “la valentia i gestió de cursa” d’Arnau Soldevila i que “està madurant com a esportista”. Les felicitacions de Gravina també van ser per a Òscar Casal, “que venia d’una lesió i li anirà bé per a la seva confiança i ritme”, per a Ari Fenés, que “ha fet una gran cursa i un gran resultat i ha hagut de fer tota la baixada amb el turmell malmès”. A més, va comentar “el boníssim rendiment” de Carlos Ferbández.