x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
ESCACS

Andorra s'imposa sobre l'Eswatini i Hong Kong a les Olimpíades d'escacs

L'equip femení i masculí han guanyat als seus contrincants portant tres punts de quatre possibles i demà juga contra Perú
Els equips de la Federació Andorrana d'Escacs

Els equips de la Federació Andorrana d'Escacs

Els equips de la Federació Andorrana d'Escacs

Federació d'Escacs d'Andorra
Actualitzada 01/08/2022 a les 20:19
L'equip femení andorrà s'ha imposat sobre l'Eswatini (SWZ) per 2,5 a 1,5, segons informa la Federació d'Escacs d'Andorra en un comunicat. Així, la primera partida jugada per l'Ariadna, ha imposat un peó lliure en un final ben jugat, seguida per la Jana que ha estat al quart tauler amb una partida equilibrada en tot moment. La Maria al tercer tauler ha sortit molt bé de l'obertura, però un error de càlcul l'ha deixat en posició molt inferior.

En aquest moment, el matx estava empatat, semblava que s'emportaria el triomf l'equip d'Eswatini, però una mala elecció de les negres ha donat la possibilitat d'arribar a un final avantatjós que l'Andrea no ha desaprofitat. Després de quatre jornades l'equip femení porta 4 punts de 8 possibles millorant clarament les expectatives inicials.

Per altra banda, la federació també recalca la victòria masculina per 3 a 1 enfront Hong Kong. Així, els joves jugadors han aconseguit una gran victòria i ja porten 3 punts de quatre possibles. Han sortit dels últims de la sala, amb més de 800 taulers i quan només quedaven onze, tres eren de l'equip andorrà.

L'equip andorrà recorda que el quart tauler, l'adversari del Serni Ribera ha plantejat en una obertura espanyola l'atac Marshall que comporta un sacrifici de peó a canvi d'un fort atac. El Serni ha neutralitzat aquest atac i amb un contra joc contundent ha decidit la partida al seu favor. D'altra banda, els altres tres taulers han tancat gairebé la sala de joc. En el tercer tauler l'Óscar de la Riva amb una obertura Holandesa ha controlat la partida i pressionant des de l'inici ha guanyat qualitat. Tot i els esforços del rival per mantenir les opcions de taules l'Óscar s'ha endut la victòria després de 75 jugades i cinc hores i quart de joc. En el segon tauler Jordi Fluvià ha obert la partida amb e4 i el seu adversari ha plantejat la defensa siciliana variant Pelikan i en una partida dura i igualada s'han signat les taules després d'una lluita aferrissada de 5 hores i 20 minuts. En el primer tauler Lance Henderson ha jugat contra el peó dama la defensa semi eslava variant merano i amb molta lluita i esforç per no atorgar unes taules demanades insistentment pel rival finalment amb canviat de material s'han donat aquestes desitjades taules per Hong Kong.

L'equip porta tres punts de quatre possibles i demà juga contra Perú a les 44e Olimpíades a Chennai, Índia.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts