x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Esquí Alpí

Joan Verdú afronta el curs més ambiciós

Canvi d’entrenador, Juan Lago per Fred Beauviel, estada a Nova Zelanda i la Copa del Món al cap
La FAE va presentar la nova estructura d'esquí alpí, amb una trentena d'atletes i moltes novetats.

La FAE va presentar la nova estructura d'esquí alpí, amb una trentena d'atletes i moltes novetats.

La FAE va presentar la nova estructura d'esquí alpí, amb una trentena d'atletes i moltes novetats.

IVAN ÁLVAREZ
Actualitzada 29/07/2022 a les 12:04
La Federació Andorrana d'Esquí (FAE) va presentar la nova estructura d’alpí per a la temporada vinent, un curs on l'ambició es portarà per bandera en els casos de Joan Verdú i Cande Moreno. Com a novetat més important, i després de conquerir la general de gegant de la Copa d’Europa el curs passat, la FAE ha creat un nou equip de treball per a Verdú, un grup d’elit exclusiu per a l’esquiador, amb l’objectiu d’aconseguir fer top 10 a la Copa del Món i ficar el cap a les finals de l'any que ve a Soldeu. Juan Lago, fins ara tècnic de l’equip noruec de Copa d’Europa, serà el nou entrenador de Verdú, en detriment de Fred Beauviel, que passarà a l’estructura de l’equip nacional masculí i del sub-18, per cobrir la baixa de Xavi Bellsolà Choque. “Tinc una relació boníssima amb el Fred [Beauviel]. Hem aconseguit grans coses junts, però hem arribat a un punt que, potser, necessitava algú amb més experiència als circuits de la Copa del Món”, va exposar Verdú, que manté Pol Ferrer com a fisioterapeuta i incorpora l’italià Nicola Cusini com a skiman.

L’esquiador s’ha envoltat de les millors condicions per afrontar uns objectius molt ambiciosos de cara a la temporada que ve. De fet, diumenge marxa a Saas-Fee per seguir la preparació i més endavant farà una estada d’un mes a Nova Zelanda, amb l’equip noruec de la Copa del Món. “És un pas importantíssim de cara a la meva preparació perquè podrem treballar en condicions de pista molt bones i, a més, amb l’equip noruec de la Copa del Món, un grup molt potent”, va comentar il·lusionat Verdú. L’esquiador andorrà arrancarà la temporada amb la Copa del Món de Sölden del 23 d’octubre.

Per part seva, Cande Moreno alternarà el circuit de la Copa d’Europa amb el de la Copa del Món, en què tindrà el gran repte de sumar els seus primers punts al circuit mundial. “Em noto millor físicament, estic entrenant sense molèsties i he pogut fer la feina de pretemporada des del principi, no com l’any passat”, va celebrar l’esquiadora. Moreno, que debutarà en una de les grans novetats aquesta temporada, les proves previstes a finals d’octubre a Zermatt-Cervinia, va afegir que “l’objectiu és lluitar per estar al top 30 de la Copa del Món i sé que si tot surt bé i la feina és positiva no és una missió impossible”. Cande continuarà amb el tècnic Dejan Poljansek, mentre que Pablo Vallina serà l’skiman. Per altra part, Josh Alayrach serà l’encarregat del grup format per Carla Mijares (grup A) i Íria Medina (grup B), mentre que Jordina Caminal, tot i que no tindrà status d’equip nacional, seguirà les dinàmiques d’aquest grup.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts