tennis

Vicky regna a Europa

La tennista andorrana es desfà de la suïssa Celine Naef per la via ràpida i corona un esplèndid torneig

L'andorrana es proclama campiona continental sub-18 a SuïssaTENNIS EUROPE

Vicky Jiménez Kasintseva es va proclamar ahir campiona d’Europa en categoria sub-18 en vèncer la suïssa Celine Naef en dos sets, 6-2 i 6-3. En una final molt sòlida i amb bon nivell de joc, l’andorrana va dominar el partit amb solvència i va aconseguit el títol continental júnior, disputat a la localitat de Klosters (Suïssa).

“Estic realment molt contenta per haver pogut penjar-me la medalla d’or i ser campiona d’Europa”, va exposar Jiménez sense poder esborrar el somriure del rostre. La tennista va afegir que li fa especial il·lusió la conquesta perquè “no només he jugat per a mi, sinó per a un país i ho he fet per a ells i per a la gent”. Vicky, finalment, va agraïr “les mostres de suport” que sempre rep. El seu pare i entrenador, Joan Jiménez, tampoc va poder amagar l’orgull de veure la tennista campiona d’Europa i va comentar que “estem realment molt contents. Ha estat una setmana de campionat difícil, on hem patit partits durs”. El tècnic va destacar el partit de quarts de final, contra Nikola Daubnerova, com el gran punt d’inflexió, ja que Vicky va saber remuntar un partit que se l’havia posat coll amunt i també el fet d’haver superat un escull tan dur a les semifinals com el de la txeca Brenda Fruhvirtova. “En definitiva ha estat un bon torneig, hem guanyat sis partits per ser campiona i ha estat especial perquè és el campionat d’Europa i jugues també per Andorra. Estem molt contents”, va cloure. Vicky Jiménez podrà afegir-se, així, a la galeria de guanyadors del campionat d’Europa júnior en els darrers anys i a noms tan il·lustres com Martina Hingis, Anna Kournikova, Carla Suárez o Sara Sorribes en categoria femenina o Moyà, Söderling, Grosjean, Tsitsipas en la masculina.

Relax abans de Toronto

Després d’assaborir el campionat d’Europa sub-18, Vicky desconnectarà uns dies a Menorca i reprendrà el treball per preparar els reptes imminents al calendari. El 8 d’agost jugarà el Masters 1000 WTA de Toronto i, posteriorment, competirà a un 125 a Vancouver i a l’US Open.

Vicky Jiménez Kasintseva mostra el trofeu de Campiona d'Europa ahir a Klosters.