curses de muntanya

Max Palmitjavila, nou bronze a l'Skyrace

El corredor de la FAM fa una cursa extraordinària en Youth A i repeteix el tercer lloc de la Vertical

Max Palmitjavila exhibia les dues medalles de bronze aconseguides al campionat.VALLNORD PAL ARINSAL

Max Palmitjavila va arrodonir un esplèndid Campionat del Món juvenil de curses de muntanya amb una altra medalla de bronze. El jove corredor de la FAM, que ja va ser tercer a la Vertical Race de divendres a Arinsal, va signar una gran cursa i va repetir podi per darrere dels espanyols Biel Sagués i Martí Costa, primer i segon de la prova en categoria Youth A, respectivament. Amb un traçat de 14 quilòmetres i 1.300 metres de desnivell positiu, Palmitjavila va tornar a ser el millor andorrà i va completar la cursa en un 1h 47’22”.

El corredor va explicar que “el traçat ha estat dur. He sortit ràpid però la pujada m’ha costat molt perquè no tenia prou forcces”. Malgrat l’inici, Palmitjavila va aconseguir remuntar i va assegurar la tercera plaça i el segon lloc de la combinada. “Estic molt content perquè sense tenir gaire bones sensacions he tret bons resultats i córrer a casa sempre és especial”, va afegir el jove corredor, que va reconéixer que fins i tot “esperava fer-ho millor”. Xavi Celades va ser el segon andorrà en travessar la línia de meta en 16a posició i un crono de 2h07’02”, mentre que Isal Garcia i Miquel Naudi van arribar amb poc temps de diferència, en 23a i 25a posició i uns cronos de 2h20’47” i 2h21’36”. En la categoria Youth B femenina, Lea Ancion va repetir una molt bona cinquena posició, acabant els 19 quilòmetres en un temps de 2h40’18”. En la mateixa categoria masculina, Oriol Olm va entrar dins del Top-10, assolint la 10a plaça amb un crono de 2h07’20”, i Marc Casanovas va arribar al centre d’Arinsal en la 16a posició, invertint un temps de 2h12’24. Finalment, en la categoria sub-23, Gerard Roge va ser l’únic representant andorrà i va fer un temps de 2h16’07”, acabant en la 23a posició. El tècnic, Guillem Campeny, va valorar molt positivament les actuacions a la Vertical: “Vaig acabar molt content amb tots”. Quant a l’Sky, “sabíem que eren dos recorreguts molts durs i llargs, sumat a la calor, i ho hem pagat una mica”.