Esquí de fons

Irineu Esteve vol consolidar-se entre els millors

Irineu Esteve es marca com a objectiu per aquesta temporada estar habitualment al Top-15 o Top-20 a la Copa del Món

Presentació de l'equip d'esquí de fons de la FAE a la seu d'Andbank.M. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secció d’esquí de fons de la FAE enceta la temporada amb l’objectiu que el principal referent de l’equip, Irineu Esteve, es consolidi a l’elit mundial. Segons va assenyalar el responsable federatiu de la secció, Joan Erola, “l’objectiu és estar entre els millors del món i buscar un salt de qualitat a la Copa del Món”, i va afegir que “volem estar més endavant del 30è lloc i posar-nos dintre del Top-15 o Top-20”. Per últim, va afirmar que “hem de buscar la regularitat, i per què no estar en algunes curses entre els sis o deu millors del món com ja ha fet? Al final, l’objectiu és poder fer un pas endavant més a la Copa del Món”. La temporada passada, Esteve va tancar el curs en 68è lloc de la general (sense disputar els esprints), i en 48è de la classificació de distància. Als Jocs Olímpics de Pequín va sumar tres Top-25, mentre que a la Copa del Món va tenir un sisè lloc a la pujada a Val di Femme del Tour de Ski com a millor resultat (a la general va ser 26è), i va entrar entre els 35 primers del circuit mundial en tres proves.

Preguntat per aquests objectius, Irineu Esteve va destacar que “l’any passat volíem fer aquest pas endavant i al final no va poder ser, però crec que aquest any estem fent una bona pretemporada com l’any passat”, i va agregar que “esperem que les lesions i les malalties ens respectin i poguem afrontar bé la Copa del Món i els objectius”. El fondista va acabar el curs passat mostrant-se força autocrític i assenyalant que es notava “estancat”, però ara ja ha passat pàgina i ahir va declarar que “penso ja no solament en el futur, sinó en el present: ara estic gaudint dels entrenaments, una de les coses que ens faltava els últims anys, i crec que és important”. El fondista durà a terme diverses estades preparatòries, i l’inici de la Copa del Món està previst per al 25 de novembre a Finlàndia.

L’altra integrant de l’equip absolut, Carola Vila, farà “un pas endarrere per fer-ne després dos endavant”, segons Erola, i se centrarà en el circuit de la Copa d’Europa i posteriorment farà el salt al de la Copa del Món. La fondista va admetre que “l’any passat sabíem que si volíem anar als Jocs havíem d’agafar experiència a la Copa del Món i per això vam arrencar directament” i va afegir que “a nivell psicològic estar sempre al darrere és complicat, i ara ens centrarem en la Copa d’Europa per agafar confiança i després ja fer el salt”.

L’equip de joves seguirà conformat per Gina del Rio i Quim Grioche, i els seus plans aquest curs passen per “cercar un programa més ambiciós”, segons Erola, i l’objectiu serà “veure si podem estar entre els millors a la Copa d’Europa de la seva categoria”.

EL MEDALLISTA OLÍMPIC AL 2002 I 2006, CRISTIAN ZORZI, S'INCORPORA A L'EQUIP TÈCNIC

L’italià Cristian Zorzi s’incorporarà des d’aquesta temporada a l’estructura tècnica de l’equip absolut d’esquí de fons de la FAE. Quàdruple medallista olímpic en aquesta discilpina (va sumar tres metalls a Salt Lake City 2002 i un a Torí 2006), les seves funcions estaran centrades sobretot en els aspectes relacionats amb el material. Sobre aquesta arribada, el responsable d’esquí de fons, Joan Erola, va manifestar que “és un perfil que pot ajudar-nos molt a nivell de material, i a l’Irineu també podrà aportar-li moltes coses fora d’aquest àmbit per la seva gran experiència”. De la seva banda, Esteve va assenyalar que “podrem aprendre bastant d’ell, i crec que ho hem d’aprofitar”.

tracking