La selecció sub-16 es proclama campiona (65-84)

Els tricolors sentencien el partit a l’últim quart i sumen la quarta medalla d’or de la història

La selecció sub-16 es proclama campiona (65-84)FIBA Europe

La selecció masculina sub-16 de bàsquet va proclamar-se campiona de l’Europeu C després de superar Armènia per 65-84 a la gran final celebrada a Prizren, Kosovo. Els nois de José Rodríguez van aconseguir així el quart títol de la història del combinat nacional després de les medalles d’or obtingudes a San Marino el 2018 i el 2011, i a Andorra el 2004. A més, amb el d’ahir, Andorra suma nou metalls en aquesta categoria.

El duel de la primera jornada de la fase de grups on Andorra havia superat Armènia per 76-97 podia ser una pista del que es veuria sobre el parquet, però no va ser així, ja que tot i que els tricolors van arrencar per davant, els armenis van vendre cara la derrota i anaven només cinc punts per sota al final del primer quart (16-21). Andorra va obrir forat al segon període, però va veure com Armènia capgirava el marcador i es posava a davant (32-29), tot i que Andorra manava al descans 34-35. A la represa va seguir l’intercanvi de cops a totes dues bandes amb el partit igualat 52-52 a falta dels deu últims minuts. El 2-25 de sortida d’Andorra va encarrilar la victòria, i els tricolors ja no van deixar escapar la victòria i van segellar la medalla d’or.

Joan Aguilar, amb 17 punts, 14 rebots i 25 de valoració, va ser el millor del partit, mentre que Cerni Ribera, amb 19 punts, va ser el màxim anotador.

Les seleccions sub-16 deixen pas ara a les sub-18. La masculina disputarà l’Europeu C a partir del proper diumenge a San Marino, i la femenina farà d’amfitriona al país des del dia 26 de juliol.

Els jugadors de la selecció celebren una acció durant el partit.