Vergier guanya la cursa de descens a Vallnord-Pal Arinsal

El resident Loris Vergier guanya la cursa de descens a Vallnord-Pal Arinsal per davant de Loïc Bruni

Podi masculí de la Copa del Món de descens.VALLNORD-PAL ARINSAL

El resident gal Loris Vergier i l’austríaca Valentina Höll van endur-se la victòria en la cursa de descens de la Copa del Món de BTT, dintre de la segona jornada de competició a Vallnord-Pal Arinsal. El nou traçat, instal·lat a la zona de Fontanals amb sortida des del Pic de Cubil, va delectar uns aficionats que, tot i les altes temperatures, no van fallar a la cita amb l’elit del circuit mundial, i van generar un magnífic ambient i van gaudir de l’espectacle en el nou traçat.

A la prova masculina, la victòria va quedar-se a casa amb el doblet dels residents francesos Loris Vergier i Loïc Bruni, que van aprofitar una mala jornada del seu compatriota i líder de la general, Amaury Pierron, per jugar-se el triomf. Vergier va completar el recorregut amb un temps de 2’44”500, superant de gairebé un segon i mig Bruni. El canadenc Finn Iles va tancar el podi, mentre que el nord-americà Aaron Gwin i l’austríac Andreas Kolb van completar el top 5 de la cursa. A la general, Pierron manté el lideratge tot i acabar ahir en 13è lloc.

Pel que fa a la competició femenina, l’austríaca Valentina Holl, vencedora de la general de descens de la Copa del Món la temporada passada, va convertir-se en la primera corredora a inscriure el seu nom al nou traçat de Vallnord-Pal Arinsal. La corredora del Rockshox Trek Race Team va vèncer amb una gran superioritat sobre l’alemanya Nina Hoffmann i la suïssa Camille Balanche, que van acabar a més de tres segons de la vencedora. Jess Blewitt, de Nova Zelanda, i Mike Johnset, de Noruega, van completar el top 5 d’una cursa que va tenir en la francesa Myriam Nicole una de les favorites, com a setena classificada després d’una errada al tram final del circuit.

Pel que fa a les competicions júnior, el canadenc Jackson Goldstone va imposar-se a la cursa masculina, i la britànica Phoebe Gale a la femenina.

Festa amb Fedde Le Grand

Un cop acabades les finals de descens, la música va prendre el protagonisme a Vallnord-Pal Arinsal amb el concert que el DJ holandès Fedde Le Grand va oferir al Planell de Pal. Els aficionats van poder gaudir dels ritmes electrònics en una de les novetats d’aquesta vuitena edició de la Copa del Món de BTT, amb l’objectiu de donar un valor afegit a les curses i per ajudar també a descongestionar la sortida dels aficionats de la zona de la cursa i de l’estació massanenca.

LES FINALS DE 'CROSS-COUNTRY' OLÍMPIC TANQUEN LA COPA DEL MÓN

La Copa del Món de BTT posarà avui el punt final amb la disputa de les finals de cross-country olímpic, en una prova que comptarà amb presència andorrana, amb Kilian Folguera i Xavi Jové. No podrà ser-hi finalment Stefan Ancion, que aquesta setmana va donar positiu per Covid-19, i no podrà disputar la cursa. L’acció arrencarà ben d’hora, a les 8.30 hores, amb la prova femenina sub-23, on les corredores hauran de fer quatre voltes al traçat de quatre quilòmetres, el 25% del qual ha estat renovat per a aquesta edició de la Copa del Món, amb el pas pel bosc, o pel pump track, per exemple. Tot seguit, a les 10.15 hores, serà el torn de la cursa masculina sub-23, amb el primer representant tricolor, Kilian Folguera, en una prova on els corredors hauran de fer cinc voltes. Els plats forts començaran a les 12.20 hores amb la prova de cross-country olímpic femenina, amb cinc girs al circuit. Tancarà la Copa del Món la cursa de cross-country olímpic masculina a les 14.50 hores amb sis voltes al traçat. En aquesta cursa hi haurà l’altre representant del país, el resident Xavi Jové.