La sub-16 lluitarà per l'or (63-60)

La selecció supera Albània i buscarà avui el seu quart or a la categoria contra Armènia

Joan Aguilar en un moment del partit.FIBA EUROPE

La selecció sub-16 masculina va imposar-se a Albània per 63-60 a les semifinals de l’Europeu C i avui s’enfrontarà a Armènia a la recerca de la medalla d’or. Amb el triomf, els tricolors van assegurar-se el seu novè metall en aquesta categoria, i buscaran avui proclamar-se campions per quarta vegada, com ja van fer el 2018 i el 2011 a San Marino, i el 2004 a Andorra la Vella.

El matx va arrencar amb el guió previst, amb els nois de José Rodríguez portant el ritme del duel, però cometent algunes errades que van ser contrarestades per una gran defensa que va assecar els albanesos d’inici (12-5). Albània va arribar a empatar al tram final de la primera meitat després d’uns mals moments d’Andorra, però els tricolors van poder marxar per davant al descans (26-22). A la represa, Albània va posar-se a davant per primer cop en tot el partit aprofitant les imprecisions d’Andorra i amb un 0-9 de sortida va situar-se 26-31, i els albanesos van tancar el quart a davant (41-43). Als deu últims minuts, l’intercanvi de cops va caure de manera favorable als tricolors, que van acabar aconseguint el pas a la final després de ser millors en els moments més decisius.

A l’altra semifinal, Armènia va donar la gran sorpresa després de derrotar per 58-70 Kosovo, que exercia d’amfitrió, i que arribava a les semifinals amb tres victòries en tres partits. Els armenis van arrencar manant des de l’inici, i llevat d’un breu període a la represa, van dominar el partit en tot moment i van mostrar-se millors sobre el parquet del Sezai Surroi de Prizren.

LA SUB-16 FEMENINA PERD I LLUITARÀ AVUI PEL BRONZE (68-24)

La selecció femenina sub-16 va caure a les semifinals de l’Europeu C contra Xipre per 68-24, i es jugarà la medalla de bronze contra Malta, que va perdre 51-75 davant d’Armènia. El duel va arrencar amb igualtat, i les tricolors van tancar el primer quart 12-10 per sota, però a partir de llavors, Xipre va anar obrint forat fins a una màxima de 14 punts (34-17) just al descans. A la represa, la distància va anar augmentant, i les noies de Carla Puntí no van poder reduir les diferències i van acabar claudicant davant de la superioritat xipriota. Les andorranes, absents des del 2016, buscaran avui el setè metall de la seva història en aquesta categoria.

Un instant del partit disputat ahir a Prizren, Kosovo.