x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
BTT

Suïssa mana a l'estrena

Alessandra Keller i Mathias Flückiger s’imposen a la prova de ‘cross-country short track’ a Vallnord-Pal Arinsal
Sortida de la cursa masculina de 'cross-country short track'.

Sortida de la cursa masculina de 'cross-country short track'.

Sortida de la cursa masculina de 'cross-country short track'.

Fernando Galindo
Actualitzada 16/07/2022 a les 11:59
La vuitena edició de la Copa del Món de BTT de Vallnord-Pal Arinsal va donar ahir el tret de sortida amb les curses de cross-country short track, que van tenir els colors vermells i blanc de Suïssa com a predominants després de les victòriers d’Alessandra Keller i Mathias Flückiger, que van ser els primers a pujar al podi en aquest cap de setmana al domini massanenc. Amb un format explosiu (les curses tenien 6 o 7 voltes en un traçat de poc més d’un quilòmetre), els espectadors van poder gaudir de l’espectacle dels millors del món pel nou traçat que va donar encara més emoció a les curses.

La prova femenina va ser la primera a arrencar, i la primera que va marcar el ritme va ser l’austríaca Laura Stigger, que liderava un grup encara força compacte, i que no podia obrir diferències. A la tercera volta, la dupla suïssa formada per Linda Indergand i Alessandra Keller va passar a dominar la cursa, i van provar de marxar plegades a la recerca de la victòria, sense acabar de poder-ho fer. De fet, Keller sí que va poder marxar sola, però Indergand va començar a perdre pistonada i van veure com Rebecca McConnell i Anne Terpstra la superaven. Keller va començar a dosificar al tram final, i va veure com McConnell i Terpstra s’acostaven, tot i que en el tram final va tornar a posar una marxa més per acabar de creuar la línia d’arribada en primera posició.

A la prova masculina Mathias Flückiger va dominar des de l’inici tot i que, com en el cas de la prova femenina, el grup també estava molt unit i amb diferències mínimes. El suís va deixar passar els seus rivals per deixar-los dur el ritme a ells i veure com estaven de forces, i això va aprofitar-ho l’italià Luca Braidot per posar-se al capdavant. Aprofitant el sector de pump track del circuit va intentar marxar solitari, però només va poder agafar tres segons de marge respecte als seus competidors. Al tram final, però, just quan faltava poc per arrencar l’última volta, Flückiger va situar-se en primera posició aprofitant problemes mecànics de l’italià, i ja no va abandonar el lideratge fins a creuar la línia d’arribada en primera posició amb un segon de marge respecte al sud-africà Alan Hatherly, i quatre respecte al romanès Vlad Dascalu, amb Thomas Litscher i Jordan Sarrou tancant el Top-5.

L’activitat de la Copa del Món es taslladarà avui cap a la zona de Fontanals per la realització de les proves de descens, que canvien la ubicació habitual dels últims anys. La Caubella tornarà a entrar demà en acció amb les curses de cross-country olímpic, tant en les categories elit com sub-23, en homes i en dones, que serviran per posar demà el punt final a la Copa del Món.

Visita del cap de Govern
El cap de Govern, Xavier Espot, la ministra d’Esports, Sílvia Riva, els consellers generals massanencs Carles Naudi i Raul Ferré, van visitar ahir al migdia els escenaris de la Copa del Món de BTT de la mà de les cònsols major i menor de la Massana, Olga Molné i Eva Sansa, així com del director de Vallnord Pal Arinsal, Josep Marticella. Les autoritats van fer un recorregut per la zona del pàdoc, on van poder conversar amb representants dels diferents equips que participen en la cita internacional, entre ells amb el de la Federació Andorrana de Ciclisme. A més, van conèixer les zones de competició de cross-country a la Caubella, i la de descens a Fontanals.


CLASSIFICACIÓ

SHORT TRACK ANDORRA DONES
1. Alessandra Keller (SUI) 20’50”

2. Anne Terpstra (HOL) a 0’01”
3. Rebecca McConnell (AUS) a 0’05”

4. Linda Indergand (SUI) a 0’12”
5. Laura Stigger (AUT) a 0’16”

GENERAL SHORT TRACK DONES
1. Rebecca McConnell (AUS) 990 punts
2. Alessandra Keller (SUI) 990 punts
3. Anne Terpstra (HOL) 834 punts
4. Jenny Rissveds (SUE) 790 punts
5. Jolanda Neff (SUI) 709 punts

SHORT TRACK ANDORRA DONES
1. Mathias Flückiger (SUI) 20’55”
2. Alan Hatherly (SUD) a 0’01”
3. Vlad Dascalu (ROM) a 0’04”
4. Thomas Litscher (SUI) a 0’11”
5. Jordan Sarrou (FRA) a 0’12”

GENERAL SHORT TRACK HOMES
1. Mathias Flückiger (SUI) 988 punts
2. Alan Hatherly (SUD) 872 punts
3. Luca Schwarzbauer (ALE) 748 punts
4. Filippo Colombo (SUI) 720 punts
5. Nino Schurter 716 punts

 
ISCLA I ARACIL NO ES CLASSIFIQUEN PER A LES FINALS DE DESCENS
Àlex Iscla i Joan Aracil no van classificar-se per a la final de descens després d’acabar en els llocs 105è i 123è respectivament a la qualificació celebrada ahir. En el cas d’Iscla, va fer un millor temps de 3’04”370, i va acabar a gairebé sis segons del 60è lloc, l’últim que donava accés a la final. Pel que fa a Aracil, el seu registre va ser de 3’12”065.

El millor temps masculí va ser per al gal Loris Vergier, mentre que la millor dona va ser Camille Balanche. La final femenina es farà avui a partir de les 12.30 hores, i la masculina, des de les 13.30 hores.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts