Domini suís a l'estrena de la Copa del Món

Alessandra Keller i Mathias Flückiger guanyen les primeres curses

Cursa femenina de cross-country short track d'aquesta tardaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Copa del Món de BTT ha donat el tret de sortida amb les curses de cross-country short track, que han tingut les victòries dels suïssos Alessandra Keller i Mathias Flückiger. A la cursa femenina, Keler ha atacat passat l’equador de la prova i ha entrat primera a la línia d’arribada després d’un bon frec a frec amb Rebecca McConnell i Anne Terpstra, mentre que en els homes, Flückiger ha superat a Alan Hatherly i Vlad Dascalu, després de marxar sol a l’última volta.

L’austríaca Laura Stigger ha estat qui ha marcat el ritme de sortida posant un ritme molt elevat, però amb el grup encara compacte, i ràpidament les suïsses Keller i Indergand han passat a comandar la classificació i han buscat obrir un petit forat. A l’equador de la prova Keller ha atacat i ha pogut marxar sola, i tot i que Indergand ha intentat seguir el ritme uns petits instants, ha començat a perdre temps i s’ha vist superada per Rebecca McConnell i Anne Terpstra. Keller també ha anat perdent una mica de corda i ha vist com McConnell i Terpstra s’han anat apropant, però la suïssa no ha deixat escapar la victòria i s’ha acabat imposant seguida de terpstra i McCconnell. La suïssa Linda Indergand i l’austríaca Laura Stigger han completat el Top-5.

En els homes, Flückiger ha manat des de l’inici, tot i que el grup s’ha mantingut també unit en tot moment. El suís ha deixat passar el rivals per veure les forces dels seus contrincants, i ha estat l’italià Luca Braidot qui ha posat un ritme més fort i ha intentat, tot i que sense èxit, marxar sol cap endavant. Flückiger ha tornat a posar-se sol a l’inici de l’última volta, i ja no ha deixat escapar el lideratge i ha acabat aconseguint la victòria a Vallnord-Pal Arinsal.

Iscla i Aracil no passen a la final de descens

Avui s’ha celebrat també la qualificació de la prova de descens amb dos representants andorrans, Àlex Iscla i Joan Aracil, però cap dels dos s’ha pogut classificar per a la gran final de demà. Els 60 millors de la qualificació aconseguien un lloc per a la prova de demà, però Àlex Iscla ha acabat el 105è amb un tempos de 3’04”370, a gairebé sis segons del 60è lloc, mentre que Joan Aracil ha clos el 123è amb un crono de 3’12”065, a 14 segons del tall. Arnau Graslaub, que va patir una greu lesió a l’Europeu, no ha pogut prendre part de la competició.

El gal Loris Vergier ha estat el més ràpid amb un temps de 2’46”926, seguit pels seus compatriotes Amaury Pierron (a 0”339) i Loic Bruni (a 0”932). Pel que fa a la prova femenina, Camille Balanche ha liderat la qualificació amb un crono de 3’13”633, seguida per Nina Hoffmann (a 1”622) i Myriam Nicole (a 1”901).

Visita de les autoritats

El cap de Govern, Xavier Espot, la ministra d'Esports, Sílvia Riva, els consellers generals massanencs Carles Naudi i Raul Ferré, han visitat avui els espais de la Copa del Món de BTT guiats per les cònsols massanenques Olga Molné i Eva Sansa i el director de Vallnord Pal Arinsal, Josep Marticella, segons ha informat el comú. Les autoritats han fet un recorregut pel paddock on han pogut conversar amb representants dels diferents equips que participen en la prova internacional. I han conegut les dues zones de competició, la de cross country de la Caubella i la de descens a la zona de Fontanals.

Espot i Riva amb les cònsols, els consellers generals i personal de l'organització de la Copa del Món a Pal

tracking