x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Rugbi

França colla el VPC

Un canvi en la reglamentació de les llicències a la lliga gal·la deixa l’equip ‘sense jugadors’
Partit de la passada temporada del VPC a l'Estadi Nacional.

Partit de la passada temporada del VPC a l'Estadi Nacional.

Partit de la passada temporada del VPC a l'Estadi Nacional.

Fernando Galindo
Actualitzada 15/07/2022 a les 11:10
Un canvi a la reglamentació de les llicències de la lliga francesa complica el futur del VPC a la competició gal·la a menys d’un mes de l’inici de la pretemporada. Amb la reestructuració de les categories realitzades per la federació francesa, els tricolors passaran a disputar la Regional 1 i no la Divisió d’Honor. El sistema francès de llicències inclou les A, per als gals, la B, per als europeus, i la C, per als extracomunitaris. El problema arriba que amb el canvi de categoria només es poden alinear dos jugadors B o un B i un C, però els andorrans no estan considerats com francesos a nivell de llicència A (poden arribar a tenir-la amb cinc anys seguits de residència), sinó com a B, fet que impossibilita que el VPC pugui comptar amb jugadors per disputar els partits. Aquestes restriccions només tenien vigència des de Federal 3, per això no afectaven els tricolors, però amb el canvi d’estructura de les lligues, ho farà també a Regional 1.

Així doncs, aquest canvi de criteri deixa el VPC en una situació complicada, per això la junta directiva del club va reunir-se ahir telemàticament amb membres de la federació, de la mateixa entitat, i també dels veterans. Des del VPC s’ha intentat treballar, sense èxit, per tal que des de la lliga francesa, tenint en compte que l’equip disputa aquesta competició, es consideressin els jugadors del país com gals, però la resposta de les autoritats va ser que el VPC “s’havia d’adaptar al reglament”. I és per això que ara des d’aquí s’està treballant també a nivell polític, i el club busca ajuda amb membres del Govern o de l’ambaixada per intentar que la lliga francesa canviï d’opinió. De fet, des de la junta consideren que “se’ns ha de considerar francesos, al final som un Coprincipat i el president de França és Copríncep”. A més, aquesta notícia arriba quan el club es troba en ple projecte de pujar a categories superiors del rugbi francès.

La segona alternativa seria renunciar a disputar la Regional 1 i passar a jugar a la categoria inferior, la Promoció d’Honor, però des del club consideren “un desastre” aquesta opció. L’última alternativa, encara més dràstica, seria abandonar França i marxar a competir al sistema de lligues d’Espanya, tal i com passa a l’equip femení. Aquesta opció ha estat recurrent al llarg de la història del VPC, però l’actual directiva té clar que “nosaltres el que volem és seguir, no marxar, però que ens tractin bé”. Durant la trobada d’ahir, les diverses parts van exposar la seva opinió, però no es va prendre cap decisió a l’espera que les converses en les altes esferes puguin donar algun resultat. En tot cas, l’inici de la pretemporada es preveu el 10 d’agost i el de la lliga, el 18 de setembre.

Aquest cas de les llicències s’afegeix al malestar que hi ha al club amb la distribució dels equips de la nova categoria, la Regional 1, ja que el VPC va quedar enquadrat amb conjunts del Llenguadoc-Rosselló, fet que obligarà els tricolors a fer desplaçaments de quatre o cinc hores per veure’s les cares amb conjunts de Perpinyà o de Montpeller.
Un cop coneguda la distribució dels grups, el VPC va presentar una reclamació a la federació francesa.
Etiquetes
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts