Copa del món amb 800 corredors de gairebé 50 països

El retorn del circuit mundial comptarà amb 800 corredors de gairebé 50 països i el 34% més d’equips

Alguns aficionats al Bike Park de Vallnord-Pal Arinsal.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La vuitena edició de la Copa del Món de BTT serà una edició de rècord, i és que més de 800 corredors d’una cinquantena de països prendran part en les diferents proves fins diumenge. Després de dos anys d’absència per la Covid-19, l’esdeveniment torna a Vallnord-Pal Arinsal amb un increment d’equips del 34% (enguany en seran 150), segons han manifestat des de l’organització, en una edició marcada pel canvi d’escenari, i és que totes les proves se celebraran a l’entorn de l’estació, després del canvi del circuit clàssic de descens que finalitzava a la Massana, pel nou traçat que tindrà la sortida al pic de Cubil i l’arribada a la zona de Fontanals.

Sobre el nou traçat de descens, el director de cursa de la Copa del Món, Albert Balcells, va destacar que “a la Copa Catalana vam poder provar-lo, i el feedback dels corredors va ser molt positiu”. També hi haurà canvis, tot i que menys, en el traçat de cross-country. Balcells va afirmar que “amb els canvis que hem fet creiem que podrem generar el que ens demana la UCI, tenir una mica d’atmosfera i bona ambientació”. Va afegir que “a més, passarà per la zona de pump-track, i això ajudarà també a donar a conèixer les diferents activitats que fem a l’estació”.

A més del rècord de participants i del canvi d’escenari, el retorn de la Copa del Món serà marcat també per la sostenibilitat, amb la iniciativa per descongestionar la xarxa viària del país amb la gratuïtat de les línies de bus nacionals dissabte i diumenge (tant per a residents com per a particulars) per intentar evitar col·lapses i fer que els aficionats (se’n preveuen uns 50.000 al llarg del cap de setmana) es desplacin en transport públic a les proves. En aquest sentit, la cònsol major de la Massana, Olga Molné, va demanar que “s’utilitzi el mínim possible el transport privat”. En aquest mateix aspecte, el director general de Vallnord-Pal Arinsal va manifestar que “la sostenibilitat no va només de dir-ho, sinó també de fer-ho, recomanem el transport públic i crec que aquesta prova pilot serà un abans i un després”. Va afegir que “volem que la xarxa viària el cap de setmana estigui el millor possible i volem fer una gran Copa del Món, però també que aquell a qui no interessi l’esdeveniment i així ho vulgui pugui fer una vida normal”. A més, des de l’organització es va demanar que la gent “vingui preparada per gaudir de l’espectacle, i que ho faci amb responsabilitat i tenint cura pel medi ambient”, tenint en compte les altes temperatures i el risc d’incendi.

Des de la UCI (Unió Ciclista Internacional) van lloar l’organització de la prova de Vallnord-Pal Arinsal, i el responsable de BTT, Simon Burney, va declarar que “és una de les seus més importants dins el calendari de la Copa del Món, i estem molt contents de tornar després de la Covid”.

tracking