Tot per decidir

L’Atlètic Escaldes empata contra el Gzira i es jugarà passar de ronda a la tornada

Guillaume Lopez va ser l'home més perillós dels escaldencs.RC AUDIOVISUALS / ATL. ESCALDES

L’Atlètic Club d’Escaldes va empatar 1 a 1 al camp del Gzira United de Malta en el partit d’anada de la primera eliminatòria de la UEFA Europa Conference League, en la seva estrena en un duel de competició continental. Aquest marcador ho deixarà tot obert de cara al partit de tornada, que es disputarà dijous vinent, ja que des de l’estiu passat la UEFA va eliminar la norma del valor doble dels gols aconseguits fora de casa. Els escaldencs van tenir les millors ocasions a la primera meitat, però van haver d’acabar remuntant el gol que els maltesos van aconseguir als 41 segons de la represa.

El duel va arrencar mogut, amb una primera ocasió del Gzira als cinc minuts que va poder treure el porter Àlex Ruiz. Els escaldencs, en el debut oficial de Fede Bessone com a tècnic, no van arronsar-se ni de bon tros i van refer-se ben ràpid de l’ensurt, ja que a la jugada posterior Ivan Garrido va tenir el primer per als tricolors en una acció que el porter Darijan Radelic va poder enviar a córner. Després d’uns minuts de tempteig sense arribades a cap dels dos costats, Guillaume Lopez, un dels fitxatges escaldencs per a aquesta prèvia europea, es va convertir en el futbolista més perillós del partit. Primer no va mostrar-se encertat en una ocasió contra Radelic i després va tenir també el gol a la sortida d’un servei de cantonada servit per Cisteró, tot i que el porter local va poder evitar la diana. Tot i que amb menys contundència que l’Atlètic Escaldes, els locals van tenir les seves ocasions, com una de Riascos que va sortir desviada o una falta servida pels maltesos que va marxar fregant el pal de la porteria defensada per Àlex Ruiz.

A la represa, una badada escaldenca va posar coll amunt el partit per als homes de Fede Bessone, que van veure com quan tot just s’havien jugat 41 segons de la segona meitat Jefferson va aprofitar una pilota a l’espai per superar Ruiz i fer l’1 a 0. L’Atlètic Escaldes va mantenir el mateix guió de partit i va acabar aconseguint l’empat al minut 63 a la sortida d’un córner. Igual que a l’ocasió de la primera meitat, Cisteró va ser l’encarregat de servir-lo i Lopez de rematar-lo, tot i que en aquest cas el davanter francès va encertar i va aconseguir l’empat. Amb l’1 a 1 al marcador, el ritme va anar baixant a poc a poc i l’electrònic ja no es va tornar a moure pensant en la tornada. El duel serà dijous que ve i, en principi, es disputarà a l’Estadi Comunal Joan Samarra.

D’altra banda, la UE Santa Coloma serà demà l’últim dels equips de la Lliga Multisegur Assegurances a encetar la seva participació europea amb el matx que l’enfrontarà al Breidablik islandès a l’Estadi Nacional des de les 17.00 hores.