Olimpisme

Pol Moya, cinquè als 1.500 metres d'Orà

Fantàstica cursa de l’atleta andorrà (3’43”58), mentre que Nahuel Carabaña va acabar 12è

Pol Moya, en una imatge anterior, va fer una cursa molt bona als 1.500 metres.INSTAGRAM

No va aconseguir el rècord d’Andor-ra, però Pol Moya va signar un resultat fantàstic en la prova dels 1.500 metres als Jocs del Mediterrani d’Orà. L’at-leta andorrà de l’FC Barcelona va ser cinquè després d’una cursa intel·ligent, on no es va arronsar i va lluitar fins al final, fins i tot, per una millor posició. Moya, que va ser sisè però es va afavorir de la desqualificació d’un atleta, va registrar un 3’43”58 que el va deixar a tocar el rècord nacional que ell mateix té de 3’42”59. El seleccionador, Marcos Sanza, va explicar que Moya “s’ha quedat molt a prop de les medalles, ha estat una llàstima perquè ha fet una gran cursa”. La prova se la va endur amb solvència el francès, d’origen marroquí, Azeddine Habz, que va entrar a la meta amb un temps de 3’41”65.

Per part seva, Nahuel Carabaña no va tenir gaires opcions. L’andorrà, encara amb molèsties, es va desenganxar molt d’hora de la cursa i li va costar massa connectar amb la zona on s’estaven disputant les posicions i els cops de colze. No són els 1.500 metres l’especialitat, ni de bon tros, de Carabaña, que va fer un crono de 3’51”89. Sanza va reconèixer que a Nahuel “li ha costat una mica” perquè és una modalitat “que no prepara i no es defensa tan bé,”. Sanza va apuntar que Carabaña “ha barallat i ha lluitat, però s’ha trobat una mica limitat en una especialitat massa curta per a ell”.

Estrena de Málaga

La jornada per a l’atletisme andorrà, però, va començar amb la participació de Carlota Málaga a la prova dels 200 metres lliures. La jove atleta, que s’estrenava en una gran competició, es va quedar a tocar de la seva millor marca de la temporada, però va tancar la seva sèrie amb un crono de 26”62. Málaga ha pogut guanyar experiència en una gran plaça i ha fet una bona cursa, atenent també a la preparació dels propers Jocs dels Petits Estats.

RÈCORD NACIONAL DE TOMÀS LOMERO ALS 100 METRES LLIURES

Tomàs Lomero va batre el rècord d’Andorra en la prova dels 100 metres lliures als Jocs del Mediterrani d’Orà. En la segona jornada per als nedadors andorrrans, Lomero va marcar 51”86 i va acabar en la 16a posició. Patrick Pelegrina, per part seva, va quedar a prop del seu millor temps en 50 metres braça i va ser 11è, amb un temps de 28”85. En categoria femenina, Nàdia Tudó es va quedar molt lluny de la seva millor marca als 100 metres braça i va finalitzar també 11a en la seva sèrie. Demà Tudó competirà als 50 braça i Lomero ho farà als 50 lliures.