Andorra comença marcant territori (69-72)

Guille Colom, amb 21 punts, i Sergi Serrato, amb 20, lideren la victòria tricolor davant Azerbaidjan

Guille Colom, en una acció del partit amb Jordan Davis, d'Azerbaidjan i que juga a l'UCAM.FIBA.COM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

No hi ha millor manera de començar un campionat que amb una victòria convincent. Ho va aconseguir la selecció andorrana al Campionat d’Europa masculí de Petits Estats, que ahir va apujar el teló al Ta Qali Sports Pavillion de Malta (69-72). Guille Colom, amb 21 punts i 6 assistències, i el jove del CB La Seu, Sergi Serrato, amb 20, van ser els fars d’una Andorra que va encetar la primera fase marcant territori.

I ho va fer des del principi, amb un bon joc i sense arronsar-se davant dues referències com Jordan Davis, base de l’UCAM Múrcia, i Orhan Haciyeva, l’ala-pivot del Gaziantep turc, que van monopolitzar totes i cadascuna de les accions d’Azerbaidjan. De fet, van disputar gairebé tot el partit i van anotar 44 –Haciyeva, 25 i Davis, 19– dels 69 punts de la seva selecció. Els 14 punts de Toi Gabriel i els 11 i 8 rebots de Bruno Bartolomé també van permetre argumentar el perquè del triomf andorrà. Un partit molt seriós on sempre va saber marcar el ritme i on, tot i la igualtat, es va mostrar més madur i fred en els moments més determinants. Els seleccionador, Cristian Vegas, va explicar que “ha estat un partit molt dur pel calor i molt treballat físicament. Hem pogut contrarestar les seves individualitats amb la nostra defensa conjunta i en atac hem trobat situacions de bons tirs i els nostres interiors han ajudat molt amb feina fosca sota cistella”. Avui a les 18.30 h Andorra s’enfrontarà a Malta.

LA SELECCIÓ FEMENINA FA SUAR DE VALENT KOSOVO

La selecció femenina va perdre contra Kosovo en el segon partit del Campionat d’Europa de Petits Estats que s’està celebrant a Xipre. Tot i la derrota (56-77), les noies de Jaume Tomàs van saber competir de tu a tu durant molts minuts fins que, a la represa, se’ls va esgotar la benzina. Andorra, fins i tot, es va anotar el segon quart (17-16) i va fer entendre a Kosovo que vendria ben cara la derrota. Gran partit de Cristina Andrés amb 11 punts i 6 rebots i de Clàudia Guri, que va ser la màxima anotadora tricolor amb 17 punts, només superada per Saranda Daci, de Kosovo, que en va anotar 18. Aquest migdia les andorranes disputen el tercer partit del campionat, davant Malta, a les 13.00 hores.

tracking