Alternativa per a la gespa per jugar al Comunal

L’FC Andorra es reuneix amb el comú de la capital i es proposa un tractament conservador per a la gespa del Comunal

Tot fa indicar que l'Estadi Comunal podrà acollir dos dels tres partits de la Conference League.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El trencaclosques de la Conference League i l’encaix entre les obres obligades a l’Estadi Nacional i la celebració dels partits europeus està a punt de resoldre’s. Segons ha pogut saber el Diari, la petició formal de l’FC Andorra al comú de la capital per tal que UE Santa Coloma, Atlètic Escaldes i Inter juguin els seus partits de la prèvia de la Conference League com a local a l’Estadi Comunal ja s’ha atès. De fet, ahir al migdia va tenir lloc l’esperada trobada entre les dues parts –comú i club tricolor– per tal de trobar una solució salomònica a una problemàtica que mantenia bloquejat l’inici dels treballs d’adequació de l’Estadi Nacional a les exigències per a jugar a la Segona Divisió A.

La proposta que es va posar sobre la taula a la reunió, entre d’altres aspectes, va ser l’aplicar un tractament de xoc a la gespa del Comunal, com a mesura d’urgència, per poder acollir els partits de la Conference League. Una decisió que marida a la perfecció amb la voluntat de Marsol de no escometre, ara mateix, cap intervenció a les instal·lacions. Ara bé, el resultat del tractament que s’aplicarà a la gespa, que s’iniciarà aquesta setmana, ha de passar pel vistiplau de la UEFA, i seria quan es rebria el llum verd definitiu perquè almenys dos dels tres equips andorrans que disputen competició europea puguin jugar al Comunal. Sembla evident, per tant, que la UE Santa Coloma, primer a jugar a casa, el 7 de juliol davant el Breidablik islandès, ho farà a l’Estadi Nacional per motius logístics.

Mentrestant, els altres dos equips immersos a la Conference, l’Atlètic Escaldes, el 14 de juliol contra el Gzira, i l’Inter, el 28 davant el Pyunik o el Cluj romanès, podran, sempre que el tractament respongui, jugar al Comunal. Evidentment, si els treballs sobre la gespa no donen fruits –dues setmanes poden no ser suficients– o la UEFA no donés el vistiplau, el problema tornaria a revifar i ja amb un encaix gairebé impossible.

Marsol no volia obres

La cònsol major d’Andorra la vella, Conxita Marsol, va explicar ahir al matí –abans de la trobada amb el club tricolor– que “tenim agendada una reunió amb l’FC Andorra per a aquesta mateixa setmana. El comú sempre està disposat a ajudar en tot, però obres no en farem”. Una trobada anunciada per als propers dies i que, finalment, va tenir lloc ahir.

El dia 8, màquines al Nacional

Així, un cop començat el tractament a la malmesa superfície del Comunal, l’FC Andorra ja podria començar els treballs de remodelació del Nacional, que passarien del 4 al 8 de juliol com a data perquè les màquines entressin l’endemà del partit europeu de l’equip colomenc. Uns treballs que, almenys en el seu vessant més innegociable –el canvi de gespa d’artificial a híbrida o natural– i el moviment de la superfície i de la plataforma [per aconseguir l’alçada i el tir de càmera que exigeix LaLiga], no resulten senzills i demanen un temps prudencial. El que sembla clar és que, malgrat tot, el temps és el jutge que dictaminarà si, com està previst, l’FC Andorra pot disputar el primer partit a casa, el 3 o 4 de setembre contra el Granada a l’Estadi Nacional.

L'FC ANDORRA DEFINEIX ELS PRIMERS PARTITS AMISTOSOS DE LA TEMPORADA

L’FC Andorra va donar a conèixer dos dels rivals per als partits amistosos de pretemporada: el Reial Múrcia i el Lleida Esportiu. L’equip tricolor farà dos assajos durant la seva estada de 10 dies, del 13 al 23 de juliol, a San Pedro del Pinatar (Múrcia). El primer amistós encara no s’ha confirmat per problemes d’agenda dels equips, però el segon partit serà divendres 23, el darrer dia de l’estada, a les 19.00 hores contra el Múrcia, equip que ha pujat a la Primera RFEF. L’FC Andorra acabarà el mes de juliol amb una segona estada d’una setmana a Girona, a les instal·lacions de Torremirona, i on jugarà un altre amistós encara per determinar. El que sí que està definit és el Trofeu Emili Vicente, que tornarà a enfrontar els tricolors al Lleida Esportiu al Camp d’Esports, el 7 d’agost a les 19.00 hores. L’any passat el trofeu se’l va endur l’equip local.

tracking