x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Futbol

El temps juga en contra

L’FC Andorra no ha demanat a la capital que els duels europeus siguin al Comunal però sí de reunir-se amb Marsol
Duel de l'FC Andorra a l'Estadi Nacional.

Duel de l'FC Andorra a l'Estadi Nacional.

Duel de l'FC Andorra a l'Estadi Nacional.

Fernando Galindo
Actualitzada 29/06/2022 a les 12:25
L’FC Andorra no ha fet encara cap petició formal al comú d’Andorra la Vella perquè els equips del país puguin jugar a l’Estadi Comunal les prèvies de la Conference League i el conjunt tricolor pugui arrencar les obres de remodelació de l’Estadi Nacional per tal de tenir-lo enllestit per al cap de setmana del 3 i 4 de setembre, per jugar el duel de la quarta jornada de la Segona Divisió contra el Granada. El temps comença a tirar-se a sobre i s’haurà d’anar encara més a contrarellotge, ja que la UEFA, a més, va denegar la petició que les eliminatòries europees es juguessin fora del país, una de les opcions que l’FC Andorra va posar sobre la taula de la Unió Esportiva Santa Coloma, l’Atlètic Escaldes i l’Inter Escaldes, i que les tres entitats de la Lliga Multisegur Assegurances veien amb bons ulls sempre que les despeses derivades fossin a càrrec de l’entitat tricolor, tal com s’havia compromès.

El que sí que va confirmar ahir la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, és que “he rebut una petició formal del club perquè em volen veure, però no en sé res més”, i va afegir que “ara estem mirant l’agenda perquè ahir em van enviar un missatge per demanar-me a veure si podien parlar amb mi”. Qüestionada sobre si el comú veuria amb bons ulls la possibilitat que l’FC Andorra canviés la gespa natural de l’Estadi Comunal perquè s’hi puguin jugar els duels de competició europea d’aquest estiu, Marsol va afirmar que “no tinc ni idea del que volen parlar ni res. Ni el Govern, ni l’FC Andorra, ni ningú ha vingut a parlar per explicar-me ni per dir-me res, i els tècnics de l’Estadi Comunal tampoc en saben res”.

La primera voluntat de l’FC Andorra era que les obres arrenquessin dilluns 4, ja que es preveu que tinguin uns dos mesos de durada, però els dies 7, 14 i 28 hi ha duels de Conference League a l’Estadi Nacional, per això l’entitat tricolor va buscar alternatives perquè els partits es juguin en un altre camp i que els treballs de remodelació no s’hagin d’endarrerir. Per ahir hi havia prevista una nova reunió entre FC Andorra, FAF i clubs, però finalment no es va fer.

Una de les diverses opcions que hi havia sobre la taula era portar l’actual gespa artificial de l’Estadi Nacional a l’Estadi Comunal per tal de deixar la instal·lació governamental lliure per arrencar les obres, tot i que aquesta opció va quedar totalment descartada. En l’àmbit tècnic, la superfície artificial del Nacional no pot dur-se al Comunal, així que un dels escenaris que s’havien obert per solucionar el problema va quedar descartat.
 
L'EQUIP GAL FEMENÍ DE RUGBI PREPARARÀ EL MUNDIAL AL COMUNAL
La selecció francesa femenina de rugbi de 15 prepararà el Mundial de Nova Zelanda a l’Estadi Comunal. La FAR (Federació Andorrana de Rugbi) va anunciar la setmana passada que el conjunt gal realitzaria una estada de preparació al país entre el 14 i el 24 d’agost, i la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va revelar ahir que l’escenari serà l’Estadi Comunal Joan Samarra. Marsol va explicar que “ja fa temps que ho tenim tancat i ara s’han d’adaptar algunes cosetes”.

La selecció francesa femenina arrencarà la preparació per al Campionat del Món de Nova Zelanda amb dues tongades d’entrenament al Centre National du Rugby de Marcoussis del 18 al 20 de juliol, i del 31 de juliol al 9 d’agost. Posteriorment, el XV francès realitzarà l’estada a Andorra per entrenar a l’Estadi Comunal entre el 14 i el 24 d’agost, i posteriorment farà una altra estada, en aquest cas a Niça, entre el 30 d’agost i l’11 de setembre, abans de marxar cap a Nova Zelanda el 22 de setembre.

Durant els últims anys, equips d’alt nivell del món del rugbi francès han triat Andorra per realitzar estades de pretemporada. El cas més clar és el de l’Stade Toulousain, que entre el 2016 i el 2018 va realitzar part de la seva preparació al país, i va entrenar també a l’Estadi Comunal fruit de l’acord entre el club i Andorra Turisme. L’últim cas va ser el de l’USAP de Perpinyà, que l’any passat va fer una estada de quatre dies entrenant a l’Estadi Nacional.
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts