La selecció femenina, sense cap opció (95-35)

Tot i mostrar una actitud irreprotxable, les andorranes van cedir davant la superioritat de Noruega

Clàudia Guri lluitant per la pilota amb la noruega Julie McCarthy, ahir a Xipre.FIBA.com

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La selecció femenina va perdre amb contundència el primer partit del Campionat d’Europa de Petits Estats davant Noruega per 95 a 36. L’enfrontament, que es va celebrar a l’Eleftheria Sports Arena de Nicòsia (Xipre), va deixar palesa des del salt inicial la diferència de nivell entre Andorra i les rivals, un fet amb què el seleccionador, Jaume Tomàs, ja comptava: “És una continuïtat de l’any passat i ja ens ho esperàvem. Un rival molt superior físicament, que guanya el rebot fàcilment i molt encertat en el llançament de tres punts.”

De fet, Noruega va convertir fins a 12 triples, un aspecte que, juntament amb la seva superioritat física i tècnica, van fer que Andorra no pogués tenir més opció que competir fins al final i mantenir una bona actitud. Els parcials (26-6, 22-8, 20-14 i 27-8) van ser prou aclaridors i el seleccionador va explicar que “ens ha costat tot molt i he intentat extreure conclusions parcials. Hem fet un bon final de primer quart, un bon segon quart, una bona represa, però en aquest punt ja se’ns ha esgotat l’energia i no hem pogut mantenir el nivell”. Tomàs va afegir que “a diferència de l’Europeu passat, ara sabíem que veníem a això i tots els partits seran així. L’actitud de les noies ha estat total, lluiten totes les pilotes, tot ens costa la vida i, a més, el rival era tan superior físicament que no hem tingut cap opció al mínim contacte”. El tècnic va destacar que “perdent de 60 punts sembla difícil poder extreure conclusions positives, però estic satisfet perquè hi havia aspectes innegociables [com la lluita, l’actitud i les ganes] i els hem complert”. Clàudia Guri va ser la millor jugadora tricolor amb 6 punts, 13 rebots i tres assistències, mentre que Laura Laurent va ser la màxima anotadora amb 14 punts.

El format de lligueta de l’Europeu, totes contra totes, cita avui Andorra amb el combinat de Kosovo a les 15.00 hores. Xipre i Malta completen el grup A.

LA SELECCIÓ MASCULINA ENTRA EN COMPETICIÓ CONTRA MALTA

El combinat masculí debuta aquesta tarda al Campionat d’Europa de Petits Estats, a les 16.15 hora andorrana, davant Azerbaidjan. L’equip de Cristian Vegas, que pren el relleu de David Eudal, està enquadrat al grup A, juntament amb l’amfitriona, Malta, i tindrà el base Guille Colom, MVP el darrer Europeu, com un dels fars de l’equip. El primer classificat del grup passarà a semifinals, i el segon i tercer jugaran contra el segon i tercer de l’altre grup (San Marino, Gibraltar i Armènia) a la recerca d’un lloc entre els quatre primers. Albert Pons i Alexis Bartolomé són les baixes dels tricolors.

tracking