Objectius contraposats de les seleccions a l'Europeu

El combinat masculí vol lluitar per les medalles i el femení, obtenir experiència

La selecció masculina va penjar-se la plata l'any passat.FIBA EUROPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les seleccions absolutes de bàsquet afronten aquesta setmana l’Europeu de Petits Estats (el masculí es fa a Malta i el femení a Xipre) amb objectius ben diferents. Si en el cas dels nois la voluntat és intentar entrar a les semifinals i poder lluitar per les medalles, en el de les noies, que l’estiu passat van reaparèixer després de no competir des del 2016, la intenció és seguir obtenint experiència per al futur en aquest projecte a llarg termini que es marca els Jocs dels Petits Estats d’Andorra 2025 com a fita.

En el cas de la selecció masculina, una de les novetats principals aquest estiu serà el canvi a la banqueta després de nou anys. David Eudal va deixar el combinat nacional, i el fins llavors tècnic de la sub 18, Cristian Vegas, va prendre el relleu. També hi haurà canvis a nivell de convocatòria, i és que dos dels jugadors importants a l’Europeu de Petits Estats de l’any passat, Albert Pons i Alexis Bartolomé, seran baixa i deixaran lloc als sub 18 Alejandro Aranda, Marc Martínez i Leo López. Andorra jugarà al grup A amb Malta i Azerbaidjan, amb el primer classificant-se directament per a semifinals, i el segon i tercer jugant contra el segon i tercer de l’altre grup (San Marino, Gibraltar i Armènia) a la recerca d’un lloc entre els quatre primers.

La selecció masculina debutarà demà (16.15 hores contra Azerbaidjan) i el tècnic, Cristian Vegas, va explicar al Diari que “estem amb nervis, però sobretot amb ganes i il·lusió”. A més, va afegir que “estem tocats per les baixes i arribem mancats de físic, però hem pogut fer una bona preparació, arribem motivats i l’objectiu serà intentar entrar a les semifinals”.

Pel que fa al combinat femení, el format serà de lligueta tots contra tots amb Xipre, Kosovo, Malta i Noruega, que serà el primer rival de les tricolors avui a partir de les 15.00 hores. El seleccionador, Jaume Tomàs, va manifestar que “aquest europeu és una continuació de l’any passat, sabem que tots els rivals són superiors i anem amb un equip jove pensant en el 2025”. A més, va afegir que “serà dur perquè els rivals amb què podríem competir no s’han apuntat, i jugarem contra d’altres que són molt superiors, però sabem on anem i sabem que patirem, i anirem a intentar créixer”. Per últim, Tomàs va cloure que “l’any passat tot i les derrotes l’actitud va ser impressionant, i ara l’objectiu és poder ser una mica més competitius tot i saber que ens passaran per sobre com un tràiler”.

tracking