TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

L'FC Andorra assumirà el cost si els equips 'europeus' han de jugar a fora

L’FC Andorra planteja el Comunal com a alternativa als equips de la Lliga que juguen a Europa

La voluntat de l'FC Andorra és que les obres d'adequació a l'Estadi Nacional comencin dilluns vinent.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ascens de l’FC Andorra a Segona Divisió A, tot i ser una fita descomunal, està provocant més d’un maldecap. Resolta la guerra més problemàtica, l’encaix del VPC Andorra al mapa i el seu trasllat a Encamp per descongestionar l’Estadi Nacional, ara les obres d’adequació del recinte per al futbol d’elit i per a l’usdefruit de l’FC Andorra a LaLigaSmartBank troba altres víctimex col·laterals. Els tres equips de la Lliga Multisegur que disputen competició europea, la Conference League –UE Santa Coloma, Atlètic Escaldes i Inter Escaldes–, encara no saben en quin camp podran disputar els partits com a locals, davant l’imminent inici de les obres a l’Estadi Nacional. El club tricolor té la voluntat de començar els treballs dilluns 4 de juliol, un fet que impediria fer ús del camp als tres equips andorrans de la Confe­rence.

Per exposar la situació, ahir es van trobar l’FC Andorra, la Federació Andorrana de Futbol (FAF) i els tres equips andorrans afectats per intentar trobar una solució satisfactòria per a totes les parts. D’entre totes les possibilitats, la més dràstica seria que la UE Santa Coloma, l’Atlètic i l’Inter haguessin de disputar els seus partits com a locals fora del país, davant la impossibilitat de poder jugar a l’Estadi Comunal, que és la primera alternativa que dona l’Andorra. En aquest cas els tres equips de la Lliga Multisegur haurien de jugar en un camp homologat per la UEFA –l’Estadi Johan Cruyff de Barcelona tindria moltes possibilitats– i l’FC Andorra es faria càrrec de totes les despeses amb la voluntat de donar les màximes facilitats possibles i desbloquejar la situació. En aquest trencaclosques, el paper de l’Estadi Comunal podria resoldre moltes de les incògnites, pèro no sembla gens fàcil. L’estat de la gespa no passaria, en cap cas, el control de la UEFA i per rebre l’homologació s’hauria de replantar tota la superfície en un temps rècord. Una empresa del sector visitarà avui el camp per conèixer els terminis i la viabilitat per poder canviar la gespa i que, almenys, dos dels tres equips arribin a temps per disputar els seus partits al Comunal. En aquest supòsit, i mentre duren els treballs del canvi de gespa, el primer a jugar a la Conference –la UE Santa Coloma, que ho fa el dia 7 de juliol davant el Breidablik d’Islàndia– ho podria fer a l’Estadi Nacional. Així, donaria cert temps que arrelés la gespa, almenys per sortir del pas, i l’Andorra iniciaria les obres a l’Estadi Nacional l’endemà del partit de l’equip colomenc, el dia 8. En els propers dies les alternatives s’aniran reduint, ja que encara queda molt peix per vendre.

L'FC ANDORRA TÉ DEFINIDA BONA PART DE LA PRETEMPORADA

L’FC Andorra ja ha anunciat la definició, gairebé completa, de la pretemporada. La plantilla d’Eder Sarabia està citada divendres 8 de juliol per iniciar els entrenaments al país i començar a posar fil a l’agulla en la preparació de la primera temporada a l’elit del futbol espanyol, la Segona Divisió A. Posteriorment, l’equip es desplaçarà a la localitat de San Pedro de Pinatar (Múrcia) per realitzar una primera estada del 10 dies, del 13 al 23 de juliol. La plantilla tricolor acabarà el mes amb una segona estada d’una setmana, aquesta vegada a les instal·lacions de Torremirona, al centre de la Costa Brava, a Girona. Encara sense oficialitzar baixes ni tampoc cap cara nova, l’FC Andorra té previst en aquestes estades jugar fins a tres amistosos, dos a San Pedro del Pinatar i una altre a Torremirona. Els rivals estan encara per determinar i el club tricolor va anunciar que demà donarà a conèixer aquests equips que mesuraran les forces amb els d’Eder Sarabia i les dates en què es disputaran els amistosos. A més, durant la primera quinzena d’agost el conjunt tricolor encara disputarà tres partits més abans de l’inici de la lliga. D’altra banda, s’espera que durant els propers dies LaLiga doni a conèixer els horaris de les primeres quatre jornades de campionat. Un inici de temporada que l’Andorra afrontarà amb tres partits com a visitant; Oviedo, Sporting de Gijón i Las Palmas, i no serà fins al 4 de setembre amb la visita del Granada, a la quarta jornada, que l’equip s’estreni al Nacional.

tracking