x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Futbol

S'acaba el somni

L’Inter Escaldes cau contra el Víkingur i queda fora de la Champions League
Víctor Martínez amb la pilota al duel entre Inter i Víkingur.

Víctor Martínez amb la pilota al duel entre Inter i Víkingur.

Víctor Martínez amb la pilota al duel entre Inter i Víkingur.

INTERESCALDES.COM
Actualitzada 25/06/2022 a les 12:07
L’Inter Escaldes va acomiadar-se ahir de la Lliga de Campions després de perdre contra el Víkingur islandès 0 a 1 a la final de la ronda preliminar de la competició. El conjunt amfitrió va mostrar la superioritat en tot moment (venia de superar 6 a 1 el Levadia d’Estònia a les semifinals), i ara s’enfrontarà al Malmo suec a la primera eliminatòria de la màxima competició europea.

El duel va seguir el guió previst d’inici, amb els islandesos monopolitzant la pilota i buscant apropar-se cap a la porteria de Coca, però sense ser capaços de generar cap ocasió clara per manca de precisió en els metres finals. De la seva banda, l’Inter Escaldes estava ben plantat al darrere i buscava fer mal sortint al contraatac. De fet, tot i la superioritat dels amfitrions, les aproximacions més clares de la primera meitat van ser per als escaldencs amb una rematada de Sascha Andreu a la sortida d’un córner que va sortint fregant el pal de la porteria del Víkingur, i amb una rematada de cap d’Ahmed que va atrapar el porter dels islandesos. El Víkingur va posar una marxa més al tram final de la primera meitat, però el marcador no va moure’s abans del descans.

A la represa, els islandesos també van sortir dominant i van avisar amb una primera arribada de Hansen que va sortir fregant el pal. Però l’Inter Escaldes va seguir molt ben plantat sobre el terreny de joc i sense deixar que el conjunt amfitrió estigués gaire còmode més enllà d’alguna arribada aïllada com una altra ocasió de Hansen en què la rematada va sortir fregant el pal per ben poc. Els escaldencs aguantaven, però la insistència islandesa va acabar tenint premi al minut 68 amb el gol de Kristall Mani Ingason, jove davanter de 20 anys que ja és internacional amb la selecció absoluta d’Islàndia, i que va rematar amb el cap per fer el 0 a 1 que donava la classificació momentània al Víkingur. Amb el gol en contra, l’Inter Escaldes va tenir uns minuts de patiment i els islandesos van tenir un parell d’ocasions per fer el segon, tot i que els d’Otger Canals van refer-se per anar a cercar un empat heroic. Els tricolors van provar-ho a la desesperada, però el gol de l’empat no va arribar i l’Inter Club d’Escaldes va haver de dir adeu al somni de mantenir-se viu a la Lliga de Campions en la seva tercera participació a la màxima competició continental de clubs. Els escaldencs se centraran ara en la UEFA Europa Conference League.
 
FC PYUNIK O CFR 1907 CLUJ, RIVAL DE L'INTER A LA CONFERENCE LEAGUE
Amb l’eliminació a la Lliga de Campions, l’Inter Escaldes se centra ara en la UEFA Europa Conference League, en què el conjunt escaldenc entrarà a la segona ronda prèvia de la competició. El campió de la Lliga Multisegur encara haurà d’esperar uns dies, però, per saber quin és el rival, ja que es veurà les cares amb l’FC Pyunik, d’Armènia, o amb el CFR 1907 Cluj, de Romania.


Armenis i romanesos s’enfrontaran a la primera eliminatòria de la Lliga de Campions els dies 5 i 13 de juliol, i el perdedor d’aquesta eliminatòria a doble partit serà el rival del conjunt escaldenc a la Conference League. Les dates previstes per a la disputa d’aquesta eliminatòria són el 21 i 28 de juliol. El primer duel serà a Armènia o Romania, i l’Inter Escaldes disputarà la tornada com a local, tot i que s’haurà de veure on, ja que la voluntat de l’FC Andorra és que les prèvies de competició europea puguin fer-se a l’Estadi Comunal per iniciar abans els treballs d’adequació de l’Estadi Nacional i que estigui llest per a l’estrena dels tricolors a la Segona Divisió espanyola.


La d’enguany és la tercera participació europea del conjunt escaldenc després de caure el 2020 a les semifinals de la ronda preliminar de la Champions contra el Drita per 2 a 1, i a la segona ronda de l’Europa League contra el Dundalk per 0 a 1, i d’arribar a la final de la ronda preliminar de la Champions l’estiu passat i caure a la segona ronda de la Conference League contra el Teuta a la pròrroga a l’Estadi Nacional.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts